16 квіт. 2019 12:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

61

0

У Вінниці опалювальний сезон закінчився великими боргами

У Вінниці опалювальний сезон закінчився великими боргами

Підприємство має проблеми з розрахунками населення за спожиті послуги – 110 мільйонів боргу і ще 90 мільйонів за березень


У Вінниці опалювальний сезон закінчився великими боргами

Відповідно до рішення виконкому Вінницької міськради, з 8 квітня у місті завершено опалювальний сезон. У «Вінницяміськтеплоенерго» повідомляють, що на момент завершення опалювального сезону, підприємство має проблеми з розрахунками населення за спожиті послуги – 110 мільйонів боргу і ще 90 мільйонів за березень.

Про це повідомляє прес-служба «Вінницяміськтеплоенерго».

Якщо «Вінницяміськтеплоенерго» виконує свої обов’язки вчасно, надаючи споживачам послугу з централізованого опалення та гарячого водопостачання, то більшість споживачів нехтують своїми обов’язками, невчасно розраховуються за спожите.

Так, на момент завершення опалювального періоду, теплопостачальне підприємство має проблеми з розрахунками населення за спожиті послуги. Станом на 15 квітня на рахунках споживачів «Вінницяміськтеплоенерго» 110 мільйонів боргу за попередні періоди і ще 90 мільйонів нарахувань за березень місяць. Станом на сьогодні рівень розрахунку за минулий місяць лише 10%.

Підприємство по завершенні опалювального періоду проводить інвентаризацію боргів, юридично-договірна служба «Вінницяміськтеплоенерго» спільно з державною виконавчою службою розробляють механізми стягнення коштів із неплатників у межах чинного законодавства. Мова йтиметься про накладання арешту на майно, зокрема, на транспортні засоби та гаражі, а також про заборону виїзду за кордон. Вестиметься також робота зі споживачами, в яких не укладений договір з теплопостачальним підприємством.

Тих, хто має борги, просять сплатити їх, інакше підприємство змушене буде звертатися до суду та застосовувати санкції.

  • штрафи
  • судовий збір
  • виконавчий збір
  • заборона виїзду та арешт майна
  • пеня
  • внесення до єдиного реєстру боржників
  • неможливість отримати субосидію

Вінниця.info