13 серп. 2020 10:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

424

0

У Вінниці оприлюднили ТОП-5 веломаршрутів, якими користуються місцеві велосипедисти

У Вінниці оприлюднили ТОП-5 веломаршрутів, якими користуються місцеві велосипедисти

За допомогою двоколісного можна дістатися у будь-яку точку міста, тож не дивно, що цей транспорт набуває популярності у вінничан.


У Вінниці оприлюднили ТОП-5 веломаршрутів, якими користуються місцеві велосипедисти

Вінниця – одне із небагатьох міст, яке має, що продемонструвати у рамках розвитку велоінфраструктури. За допомогою двоколісного транспорту можна дістатися у будь-яку точку міста без потреби стояти в заторах чи добиратися пішки, тож не дивно, що велосипеди набувають популярності у вінничан. Довжина веломаршрутів у Вінниці в середньому складає 4 км.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Згідно з повідомленням, статистика свідчить, що все більше вінничан вибирають велосипед в якості транспорту, яким зручно дістатися до роботи, магазину чи іншого необхідного місця. У 2013 році у Вінниці було прийнято програму розвитку велоінфраструктури. З цієї програми розпочалося якісне і кількісне її розростання. Адже щороку в місті будується близько 10 км велодоріжок, і робота у цьому напрямку продовжується.

«Вінниця ніби запрошує сідати на велосипед, а мешканці інших міст приїздять переймати досвід розвитку велоінфраструктури. Нещодавно ми провели підрахунок велосипедистів у Вінниці. Рахували вранці та ввечері. Одне із перехресть за дві години перетнуло 459 велосипедистів. Досліджували за допомогою камер Ситуаційного центру, а також волонтерів, які безпосередньо працювали на вулицях міста. Такі результати показують, що популярність користування велосипедами велика. Варто відзначити, що ними більше користуються чоловіки, ніж жінки», – зазначає головний спеціаліст відділу транспорту та зв’язку департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Андрій Сорокін.

Найпопулярнішим веломаршрутом є Хмельницьке шосе – Центральний міський парк – вул. Соборна. Його довжина – майже чотири кілометри.

Мають попит і маршрут вул. Соборна – Центральний міський парк – вул. Блока – вул. Пирогова – Електромережа, на ньому наїздити можна до 5 км.

Також до 5 км можна накрутити педалями по маршрутах Вул. Соборна – просп. Коцюбинського – Залізничний вокзал. Таку ж відстань можна проїхати за напрямком вул. Київська – вул. Чорновола – вул. Магістратська.

Користується популярність і напрямок проспект Космонавтів – Парк Дружби Народів – Електромережа – Урожай (вул. Пирогова), протяжністю до чотирьох кілометрів.

Нагадаємо, наприкінці липня вінничанка зареєструвала петицію з проханням облаштувати велодоріжку в центрі міста.

Вінниця.info, фото – з сайту міськради