24 верес. 2020 09:45

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Суспільство
0

148

0

У Вінниці осередок партії засновника «B2B Jewelry» провів конференцію в інший день, аніж було вказано спочатку

У Вінниці осередок партії засновника «B2B Jewelry» провів конференцію в інший день, аніж було вказано спочатку

Спочатку партійці опублікували інформацію про проведення конференції 20 вересня, але провели її лише 23-го. До того ж, спочатку місце проведення зборів також вказано не було.


У Вінниці осередок партії засновника «B2B Jewelry» провів конференцію в інший день, аніж було вказано спочатку


Вінницька обласна організація політичної партії «Живіть в достатку», очільником якої є засновник «B2B Jewelry» Микола Гонта, вказала на своєму сайті датою проведення конференції 20 вересня, проте захід після кількох змін відбувся 23 вересня. Місце проведення конференції також завчасно не було вказано.

Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Як йдеться в повідомленні, на сайті політсили опублікували інформацію, що конференція обласної організації партії «Живіть в достатку», на якій відбудеться висунення кандидатів у депутати різних рівнів та кандидатів на посади голів сільських, селищних, міських територіальних громад на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2020 року, запланована на 10 годину 20 вересня. Що стосується місця проведення заходу, то в оголошенні після слів: «…за адресою: м. Вінниця, вул.» була порожня графа.

У Вінниці осередок партії засновника «B2B Jewelry» провів конференцію в інший день, аніж було вказано спочатку

Як зазначили у Вінницькій обласній територіальній виборчій комісії, 21 вересня до них надійшло повідомлення від партії «Живіть у достатку» про те, що конференція відбудеться 22 вересня о 10-й годині у конференційній залі на 3 поверсі (вул. Пирогова, 23-А). Також у комісії повідомили, що одна з членів ТВК прибула на конференцію за вказаною адресою та у вказаний час, але протягом більш як двох годин конференція так і не розпочалась. Пізніше до обласної ТВК прийшли представники партії і повідомили, що конференцію вони все ж провели, проте принесли ще одну заяву про продовження конференції 23 вересня, оскільки не всі питання встигли вирішити.

У Вінниці осередок партії засновника «B2B Jewelry» провів конференцію в інший день, аніж було вказано спочатку - фото 2

У Вінниці осередок партії засновника «B2B Jewelry» провів конференцію в інший день, аніж було вказано спочатку - фото 3

У коментарі, наданому ОПОРІ Вінницькою обласною організацією політичної партії «Живіть в достатку», зокрема, зазначено, що конференція була призначена на 22 вересня, проте її перенесли на 23 вересня у зв’язку з особистими обставинами деяких учасників.

«Конференція Вінницької обласної організації політичної партії «Живіть в достатку» про висування кандидатів у депутати на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року попередньо призначена на 22 вересня (згідно подачі повідомлення до відповідних територіальних виборчих комісій) була перенесена на наступний день (23 вересня) у зв’язку із особистими обставинами деяких учасників, які фізично не змогли з’явитися у зазначений час, коли мав розпочатися даний захід. Тому Конференція не могла відбутися відповідно до Статуту Партії, щоб вважатися правомірною та легітимною. Дані відображені на офіційному ресурсі надані із зазначенням пояснень, що дата проведення заходу була перенесена. Проте припускаємо, що інформація могла некоректно відображатися за технічних причин», – йдеться у коментарі.

Відповідно до пункту 5 частини 1 статті 21 Виборчого кодексу України, виборчий процес кожних виборів, передбачених цим Кодексом, здійснюється на засадах публічності і відкритості виборчого процесу, усіх його процедур з урахуванням обмежень, встановлених законом, належного інформування виборців та інших суб'єктів виборчого процесу.

Відповідно до частин 3, 4 статті 218 Виборчого кодексу України, повідомлення про час і місце проведення зборів, конференції організації партії з метою висування кандидатів у депутати, порядок акредитації на таких зборах, конференції представників засобів масової інформації, визначений його організаторами, не пізніш як за п'ять днів до дня проведення зборів, конференції розміщується на офіційному вебсайті організації партії, а у разі його відсутності − на офіційному вебсайті партії. Про дату, час і місце проведення зборів, конференції з метою висування кандидатів організація партії повідомляє також засоби масової інформації. Порядок акредитації представників засобів масової інформації на таких зборах, конференції визначає організатор заходу.

У Вінниці осередок партії засновника «B2B Jewelry» провів конференцію в інший день, аніж було вказано спочатку - фото 4

Варто зазначити, що згідно з інформацією, опублікованою на сайті «Opendatabot», в березні цього року партія під назвою «Український народний блок» змінила назву на «Живіть в достатку», а її очільником став Микола Гонта, засновник «B2B Jewelry».

Нагадаємо, 4 вересня організатору фінансової піраміди «B2B Jewelry» Миколі Гонті обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Наприкінці серпня бійці СБУ провели обшуки в офісах організатора піраміди та його співучасників у Вінницькій та Київській області, а також ‒ в Одесі. 1 вересня фігурантам справи, в тому числі, і організатору, оголосили підозру.

Вінниця.info, фото – Громадянської мережі ОПОРА та скріншот з сайту партії «Живіть в достатку»