21 квіт. 2020 17:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

53

0

У Вінниці п’яний водій пропонував патрульним 20 тисяч гривень. Фото

У Вінниці п’яний водій пропонував патрульним 20 тисяч гривень. Фото

24-річний чоловік хотів «домовитися» з патрульними, пропонуючи їм 20 тисяч гривень.


У Вінниці п’яний водій пропонував патрульним 20 тисяч гривень. Фото

В ніч на 20 квітня, у Вінниці патрульні зупинили автомобіль, який порушував ПДР, створював аварійні ситуації. Водій авто був п’яним, перевірка алкотестера підтвердила 1,69 проміле. А під час складання адмінматеріалів, 24-річний чоловік хотів «домовитися» з патрульними, пропонуючи їм 20 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції Вінницької області.

Камери Ситуаційного центру зафіксували порушення правил дорожнього руху на проспекті Коцюбинського: автомобіль Volkswagen Golf їхав на великій швидкості, створюючи аварійні ситуації для інших учасників дорожнього руху. Трапилось це в ніч на 20 квітня, близько 1-ї години.

Отримавши орієнтування на порушника, патрульні зреагували миттєво. Його помітили на перехресті вулиці Привокзальної з проспектом Коцюбинського та одразу ж подали сигнал про зупинку, але водій легковика це проігнорував та навпаки ще більше натиснув на педаль газу. Охоронці порядку розпочали переслідування.

Втікаючи, водій Volkswagen Golf неодноразово проїжджав на забороняючі сигнали світлофора, виїжджав на зустрічну смугу руху та створював аварійні ситуації. Патрульні передали в радіоефір колегам, що потребують допомоги. Шляхом блокування інспектори зупинили правопорушника на вулиці Максимовича.

Щойно водій вийшов із салону автомобіля, патрульні одразу зрозуміли, чому він намагався втекти, – в чоловіка були помітні ознаки алкогольного сп’яніння. Перевірка на алкотестері це підтвердила – 1,69 проміле алкоголю виявили в організмі 24-річного кермувальника.

Під час складання патрульними адміністративних матеріалів водій декілька разів намагався з ними «домовитись», пропонуючи грошову винагороду в розмірі 20 тисяч гривень. Інспектори попередили його про кримінальну відповідальність за дачу хабара, однак він не сприйняв це всерйоз, наполягаючи на своєму.

Для документування події патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу. Крім того, на порушника склали ще й ряд адміністративних матеріалів: за ст. 130 (керування автомобілем у стані сп’яніння) КУпАП, за ст. 122-2 (незупинка на вимогу поліцейських) КУпАП, за ч. 4 ст. 122 (створення аварійної ситуації) КУпАП та за ч. 2 ст. 122 (проїзд на забороняючий сигнал світлофора) КУпАП.

У Вінниці п’яний водій пропонував патрульним 20 тисяч гривень. Фото

У Вінниці п’яний водій пропонував патрульним 20 тисяч гривень. Фото - фото 2

Вінниця.info, фото патрульної поліції