20 верес. 2021 09:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

93

0

У Вінниці перевіряли якість води у школах та дитсадках. Виявили порушення

У Вінниці перевіряли якість води у школах та дитсадках. Виявили порушення

У літній період в закладах дошкільної освіти та школах Вінниці відбираються проби води


У Вінниці перевіряли якість води у школах та дитсадках. Виявили порушення

У літній період в закладах дошкільної освіти та школах Вінниці фахівцями Держпродспоживслужби відбираються проби води та направляються у лабораторію для аналізу.

За інформацією Держпродспоживслужби, в дитячих садочках було відібрано 59 проб питної води, з яких 29 не відповідали нормативним значенням по мікробіологічним показникам (загальним коліформам та/або загальному мікробному числу). По санітарно-хімічним показникам не відповідала 1 проба (по вмісту заліза).

В школах було відібрано 51 пробу питної води, з яких 10 не відповідали санітарним вимогам по мікробіологічним показникам – загальним коліформам та/або загальному мікробному числу. В одній пробі встановлена невідповідність по санітарно-хімічним показникам – вмісту заліза.

Через незадовільну якість питної води, на адресу директора департаменту освіти та керівнику приватного навчального закладу було направлено 5 листів, у яких вказано про необхідність забезпечення проведення інтенсивного промивання внутрішніх водопровідних мереж закладів та організацію повторних лабораторних досліджень.

Уже після вжиття відповідних заходів, якість питної води в усіх закладах освіти Вінниці відповідає санітарним вимогам. Про це свідчать повторні результати лабораторних досліджень.

Довідка.

Негативно на якість питної води впливає незадовільний технічний стан водопровідних мереж. Перший водогін у місті був прокладений ще у 1910 році. Зараз протяжність водопровідних мереж становить близько 600 кілометрів.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info