6 квіт. 2020 16:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

81

0

У Вінниці перевіряють воду з-під кранів та в криницях

У Вінниці перевіряють воду з-під кранів та в криницях

Проби передали до лабораторії, очікують результатів аналізів.


У Вінниці перевіряють воду з-під кранів та в криницях

У Вінниці фахівці Держпродспоживслужби проводять перевірку централізованого водопостачання, а також громадських криниць. Проби передали до лабораторії, очікують результатів аналізів.

Про це повідомляють на сайті Держпроспоживслужби у Вінницькій області.

1 квітня в присутності представників квартальних комітетів «Набережний-1» та «Малі Хутори-Центр» проведено відбір проб води з 10 криниць громадського користування, розташованих в мікрорайонах міста.

2 квітня проведено відбір проб води з річки Південний Буг у місці водозаборуКП «Вінницяоблводоканал», води питної централізованого водопостачання з резервуарів чистої води підприємства та насосних станцій третіх підйомів. Відбір проб проводився для паралельних досліджень у Вінницькій регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби та відомчій лабораторії КП «Вінницяоблводоканал».

Крім того, 31 березня проведено відбір проб води з річки Південний Буг в місці скиду з очисних споруд каналізації комунального підприємства, а також вище та нижче 100м від нього. Під час відбору провідний фахівець-хімік провела дослідження на вміст розчиненого кисню у воді відкритої водойми.

Дослідження проб наразі тривають.

Читайте також: Коронавірус у воді не живе – вінничан запевнили, що вода з-під кранів безпечна.

Вінниця.info