31 трав. 2019 11:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

178

0

У Вінниці перевірили пляжі: заборонили купатися в Бугу і Вишенському озері

У Вінниці перевірили пляжі: заборонили купатися в Бугу і Вишенському озері

У Вінниці фахівці перевірили якість води на територіях пляжів «Гонти», «Хімік» та «Центральний», а також у Вишенському озері.


У Вінниці перевірили пляжі: заборонили купатися в Бугу і Вишенському озері

У Вінниці фахівці перевірили якість води на територіях пляжів «Гонти», «Хімік» та «Центральний», а також у Вишенському озері. В усіх випадках знайшли порушення норм, тому купатися не рекомендують.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба у Вінницькій області.

За інформацією Вінницького лабораторного центру МОЗ, в травні поточного року встановлена невідповідність якості води річки Південний Буг в місцях купання людей:

- на пляжі «Центральний» - по індексу лактозопозитивної кишкової палички, вмісту коліфагів, запаху та біохімічній потребі в кисні;

- на пляжі «Гонти» - по індексу лактозопозитивної кишкової палички, вмісту коліфагів, запаху та біохімічній потребі в кисні. Також виявлено стафілокок;

- на пляжі «Хімік» якість води відповідає санітарним вимогам по мікробіологічним показникам. Але встановлена невідповідність по запаху та біохімічній потребі в кисні.

На всіх пляжах збудників паразитозів у воді не виявлено, вміст залишкової кількості пестицидів також не перевищує допустимі рівні.

Фахівці нагадують, що при купаннізабруднена вода може потрапити в ротову порожнину, викликавши гострий гастроентероколіт, основними симптомами якого є: біль у животі, нудота, блювота, пронос, підвищена температура тіла, загальна слабкість.

На цих пляжах мають встановити таблички з надписами «Купатися заборонено».

У Вишенському озері якість води відповідає санітарним вимогам по мікробіологічним показникам, збудників паразитозів не виявлено, вміст залишкової кількості пестицидів також не перевищує допустимі рівні. Водночас, встановлена невідповідність по запаху, водневому показнику (рН) та біохімічній потребі в кисні.

Купатись у даній водоймі також не рекомендується. Також пляжна зона тривалий час знаходиться у незадовільному санітарно-технічному стані, що може призвести до травматизму людей.

Нагадаємо, що на Вишенському озері відкрили прокат катамаранів.

Вiнниця.info