4 лют. 2022 15:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Спорт
0

188

0

У Вінниці підняли Олімпійський прапор на підтримку українських спортсменів. Фото

У Вінниці підняли Олімпійський прапор на підтримку українських спортсменів. Фото

Вінниччину на Олімпіаді-2022 представлятиме лижниця Валентина Камінська


У Вінниці підняли Олімпійський прапор на підтримку українських спортсменів. Фото

Сьогодні, 4 лютого, у Вінниці на майдані Незалежності підняли державний стяг та Олімпійський прапор. Зробили це одночасно з початком XXIV зимових Олімпійських ігор в Пекіні, щоб таким чином висловити підтримку українській національній збірній. Вінниччину на Олімпіаді-2022 представлятиме Валентина Камінська, яка змагатиметься за нагороду в лижних перегонах.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Урочисте підняття Олімпійського прапору доручили учаснику перших юнацьких Олімпійських ігор з легкої атлетики Вадиму Адамчуку.

«Традиційно цю почесну місію виконують вінничани, які стали призерами Олімпійських ігор минулих років. Цьогоріч підняти Олімпійський прапор доручили учаснику перших юнацьких Олімпійських ігор з легкої атлетики Вадиму Адамчуку. Таким чином наші спортсмени сьогодні висловили свою підтримку українській національній олімпійській збірній», - каже голова відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області Павло Хникін.

Вінницька спортсменка Валентина Камінська останніх пів року провела у підготовці до змагань на навчально-тренових зборах. Вона змагатиметься за нагороду в лижних перегонах. До 2018 року спортсменка виступала за Білорусь, з червня 2018 року лижниця прийняла українське громадянство і виступає за збірну України. Живе у місті Бар.

У Вінниці підняли Олімпійський прапор на підтримку українських спортсменів. Фото

Загалом 45 спортсменів у складі національної олімпійської збірної представлять Україну на зимових Олімпійських іграх у Пекіні. Вони виступатимуть в 12 спортивних дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних перегонах, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліну, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку. XXIV зимові Олімпійські ігри в Пекіні триватимуть з 4 по 20 лютого.

«Ми вболіваємо за наших спортсменів. Бажаємо їм вдалих виступів та олімпійських медалей. Впевнений, що чемпіони гідно представляють Україну на змаганнях», - зазначив заступник голови комітету по фізичній культурі і спорту міської ради Роман Семчук.

Після церемонії підняття прапору на майдані Незалежності, Олімпійський прапор замайорить і біля муніципального спортивного комплексу «Аква-Він».

У Вінниці підняли Олімпійський прапор на підтримку українських спортсменів. Фото - фото 2

У Вінниці підняли Олімпійський прапор на підтримку українських спортсменів. Фото - фото 3

У Вінниці підняли Олімпійський прапор на підтримку українських спортсменів. Фото - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Вінницької міської ради.