23 лип. 2021 12:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Спорт
0

235

0

У Вінниці підняли Олімпійський прапор

У Вінниці підняли Олімпійський прапор

Така традиція символізує підтримку громадян для наших спортсменів на Олімпійських іграх


У Вінниці підняли Олімпійський прапор

Напередодні відкриття Олімпійських ігор, у Вінниці підняли державний прапор та прапор Національного олімпійського комітету. Така традиція символізує підтримку громадян для наших спортсменів.

У Вінниці підняли Олімпійський прапор

Прийшли підтримати олімпійців вихованці міських спортивних шкіл, для яких провели вікторину.

Прийшли підтримати олімпійців вихованці міських спортивних шкіл, для яких провели вікторину. А також спортсмени – українська веслувальниця, призерка Олімпійських ігор Ганна Балабанова; український легкоатлет, який спеціалізується на спортивній ходьбі, дебютував на літніх Олімпійських іграх 2008 року в Пекіні, де змагався у чоловічій гонці на 20 км – Андрій Ковенко; срібна призерка перших юнацьких Олімпійських ігор; українська легкоатлетка, що спеціалізується на бігу з бар'єрами, учасниця Олімпійських ігор 2016 року – Олена Колесніченко.

У Вінниці підняли Олімпійський прапор  - фото 2

У Вінниці підняли Олімпійський прапор  - фото 3

Збірна команда України на замаганнях у Токіо складається зі 158 атлетів, які змагтимуться у 25 видах спорту, 20 олімпійських дисциплін. Серед спортсменів – є вінничанин Олег Царьков. 33-річний спортсмен буде виступати у двох вправах – стрільба з пневматичної гвинтівки та стрільба з малокаліберної гвинтівки. А також на Параолімпіаді-2020 – Олексій Денисюк (стрільба кульова) та Мар'яна Шевчук (пауерліфтинг).

«Сьогоднішній захід – «Свято Олімпійського прапору», який відбувається у день початку Олімпійських ігор. В усіх містах України сьогодні проводять подібні заходи. Формат в усіх подібний – підняття прапору, запрошують дітей – маленьких спортсменів, розповідають їм про Олімпійські ігри.

Вболіваємо за нашого вінничанина, який у складі української збірної поїхав на Олімпійські ігри. Олег Царьков виступатиме у вправі стрільба кульова. Він призер Чемпіонату Європи цього року», – розповів Павло Хникін, дворазовий срібний Олімпійський призер із плавання, голова відділення НОК України у Вінницькій області.

У Вінниці підняли Олімпійський прапор  - фото 4

У Вінниці підняли Олімпійський прапор  - фото 5

Щодо Олімпійських ігор в Токіо

Уже сьогодні відбудеться відкриття XXXII літніх Олімпійських ігор. Триватимуть вони з 23 липня по 8 серпня.

Церемонія офіційного початку ігор запланована на 20:00 за місцевим часом (14:00 за Києвом). Як пише Champion.ua, близько 11 тисяч спортсменів більш ніж з 200 країн виступлять в 33 видах спорту і розіграють 339 комплектів нагород.

У Вінниці підняли Олімпійський прапор  - фото 6

У Вінниці підняли Олімпійський прапор  - фото 7

У Вінниці підняли Олімпійський прапор  - фото 8

У Вінниці підняли Олімпійський прапор  - фото 9

У Вінниці підняли Олімпійський прапор  - фото 10

У Вінниці підняли Олімпійський прапор  - фото 11

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info