4 верес. 2020 11:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

104

0

У Вінниці підприємці отримали перші компенсації за новостворені робочі місця

У Вінниці підприємці отримали перші компенсації за новостворені робочі місця

Першим чотирьом підприємцям перерахували компенсацію за п’ять новостворених робочих місць.


У Вінниці підприємці отримали перші компенсації за новостворені робочі місця

У Вінниці першим чотирьом підприємцям перерахували компенсацію за п’ять новостворених робочих місць. Ця пільга передбачає часткову компенсацію сплати обов’язкового платежу до системи загальнообов'язкового державного соціального страхування (ЄСВ) за кожного нового найманого працівника, починаючи з місяця, в якому його було працевлаштовано, до кінця 2020 року.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Як йдеться в повідомленні, одним з пунктів економічного блоку антикризової програми Сергія Моргунова «Вінничани важливі» спрямований на підтримку бізнесу, який створює нові робочі місця. З міського бюджету для таких підприємців надають дотацію. За кожного нового працівника, влаштованого офіційно, нараховують 1 039 грн. Сума компенсації дорівнює розміру єдиного соціального внеску від мінімальної заробітної плати станом на перше січня 2020 року.

«Наразі заяви щодо участі у процедурі компенсації подали 11 суб’єктів господарювання, які планують створити 25 нових робочих місць. Під час засідання виконавчого комітету було прийнято рішення про нарахування часткової компенсації за новостворені робочі місця першим 4 суб’єктам господарювання, які подали заяви на участь у ІІ кварталі 2020 року та створили 5 нових робочих місць. Закликаю підприємців, які планують або створили нові робочі місця, взяти участь у Порядку з метою отримання компенсації за кожне новостворене робоче місце», – зауважив заступник міського голови Андрій Очеретний.

Аби отримати компенсацію, слід дотриматись певних умов. Зокрема, збереження кількості робочих місць, відсутність скорочень працівників до кінця 2020 року та офіційна зарплата не нижче мінімальної. Для того, щоб мати можливість отримати цю пільгу, підприємець має бути зареєстрованим та вести господарську діяльність на території Вінницької міської ОТГ, не перебувати у стані ліквідації, реорганізації та не мати заборгованості щодо сплати податків і зборів перед бюджетами всіх рівнів.

Нагадаємо, наприкінці травня в міській раді повідомили, хто може оформити антикризові компенсації та що для цього потрібно.

Вінниця.info, фото – ілюстративне, графіка – з сайту Вінницької міськради