14 січ. 2020 13:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

109

0

У Вінниці підписали Меморандум про співпрацю італійською лікарнею. Фото

У Вінниці підписали Меморандум про співпрацю італійською лікарнею. Фото

До Вінниці приїхала делегація з Лікарні Пресвятого Серця – Дон Калабрія


У Вінниці підписали Меморандум про співпрацю італійською лікарнею. Фото

14 січня до Вінниці приїхала делегація з Лікарні Пресвятого Серця – Дон Калабрія. Італійські лікарі зустрілись з керівництвом міста та обговорили питання подальшого співробітництва. Також сторони підписали Меморандум про продовження співпраці.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

Метою Меморандуму є координація та організація спільної діяльності для вивчення міжнародного досвіду і кращих практик у сфері управління закладами охорони здоров`я, надання спеціалізованої медичної допомоги населенню, підвищення якості лікування та медичного догляду за пацієнтами.

Співпраця між Вінницею та Лікарнею Пресвятого Серця – Дон Калабрія триває уже понад два роки. За цей час 11 медичних працівників з нашого міста пройшли стажування в італійському шпиталі. Про таку можливість Вінницький міський голова Сергій Моргунов домовився під час перебування у Вінниці Апостольського Нунція в Україні Архієпископа Клаудіо Гуджеротті у 2017-му році.

В результаті вінничани переймали європейський досвід в управлінні закладами охорони здоров’я та освоєнні сучасних медичних технологій в Лікарні Пресвятого Серця – Дон Калабрія (Неграр).

Сьогодні до Вінниці прибули представники лікарні, в якій стажувались вінничани, –головний виконавчий директор Наукового інституту досліджень, госпіталізації та охорони здоров’я Лікарні Пресвятого Серця – Дон Калабрія у Неграрі Доктор Маріо Піччініні; голова європейської делегації «Святий Джованні Калабрія» Дон Іво Паса; керівник соціальних проектів Наукового інституту досліджень, госпіталізації та охорони здоров’я Лікарні Пресвятого Серця – Дон Калабрія Доктор Алессандро Падовані; відповідальний за міжнародні проекти з медицини директор Наукового інституту досліджень, госпіталізації та охорони здоров’я Лікарні Пресвятого Серця – Дон Калабрія у Неграрі Доктор Клаудіо Б’янконі.

У Вінниці підписали Меморандум про співпрацю італійською лікарнею. Фото

В міській раді з італійськими гостями говорили про продовження цієї співпраці.

«Для нас важливо, щоб вінницькі працівники побачили, як надається медична послуга в італійському госпіталі. Фактично – це отримання кращих європейських практик щодо надання якісної медичної допомоги. Ми вже говорили з нашими італійськими колегами, що одна справа, коли зробили ремонт або побудували медичний заклад, забезпечивши його відповідним сучасним обладнанням. Але якщо не буде якісно підготовленого медичного персоналу, починаючи з медсестри і закінчуючи профільним лікарем і якісним менеджментом в цій лікарні, то, звичайно, медична послуга не може бути якісною. Тому я хотів би подякувати в першу чергу нашим колегам з Італії, за те, що ми маємо можливість навчатися в них і, дійсно, застосовувати кращі практики, які є в Європі», - сказав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

У Вінниці підписали Меморандум про співпрацю італійською лікарнею. Фото - фото 2

Також очільник міста зазначив, що підписання меморандуму дозволить продовжувати співпрацю в трьох напрямках: отримання досвіду менеджменту лікарень; подальше стажування вінницьких спеціалістів в частині організації маршруту пацієнта, освоєння нових методик оперативних втручань, комунікації з пацієнтом, впровадження можливих інформаційних технологій в галузі; інформаційні заходи, круглі столи, семінари, лекції, конференції, тренінги, спрямовані на підвищення рівня обізнаності медичної спільноти з кращими практиками надання спеціалізованої медичної допомоги.

Головний виконавчий директор Наукового інституту досліджень, госпіталізації та охорони здоров’я Лікарні Пресвятого Серця – Дон Калабрія Доктор Маріо Піччініні зазначив: «Мета нашого візиту – формалізувати нашу дворічну співпрацю в галузі охорони здоров’я. Особливо в тих напрямках, як лікування проблем гінекології, швидкої допомоги, інтенсивної терапії, травматології, невідкладної допомоги і кардіології. Наша лікарня в першу чергу спеціалізується в галузі онкології. Сьогодні ми підписали цю угоду, яка може бути корисна не лише вашій стороні, а й, сподіваюсь, і для нас»/

У Вінниці підписали Меморандум про співпрацю італійською лікарнею. Фото - фото 3

У Вінниці підписали Меморандум про співпрацю італійською лікарнею. Фото - фото 4

У Вінниці підписали Меморандум про співпрацю італійською лікарнею. Фото - фото 5

Вінниця.info, фото з сайту ВМР