10 верес. 2019 12:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

80

0

У Вінниці підписали меморандум про співпрацю з платформою TechUkraine

У Вінниці підписали меморандум про співпрацю з платформою TechUkraine

STiR – програма інкубації для стартапів, які мають ідеї для вирішення конкретних проблем різних міст.


У Вінниці підписали меморандум про співпрацю з платформою TechUkraine

10 вересня Вінницька міська рада підписала Меморандум про співпрацю із Tech Ukraine по програмою «TechUkraine: Startup-in-Residence» (STiR), яка допомагає розвиватись інноваційним стартапам.

Про це йдеться на сайті Вінницької міськради.

STiR – програма інкубації для стартапів, які мають ідеї для вирішення конкретних проблем різних міст. STiR підбирає талановиті команди підприємців, IT-експертів та допомагає їм у розробці інноваційного продукту.

Тож міста-учасники програми STiR зможуть інвестувати в реалізацію успішних рішень і тим самим значно пришвидшити розвиток свого міста.

«Сьогоднішнє підписання меморандуму – це послідовний крок системної роботи, яку ми розпочали ще у 2010 році. Тому я маю надію, що запровадження цих партнерських стосунків по програмі «Tech Ukraine» дасть можливість нам налагодити місток між муніципалітетом і бізнесом з одного боку, та впровадження різних цифрових технологій й сервісів для вінничан та гостей нашого міста з іншого, – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов. – На сьогоднішній день ми працюємо над формуванням SmartSity на рівні муніципалітету міста. Перші кроки ми уже робимо.

В частині надання цифрових послуг у нас є достатньо непогані позиції, але потрібно працювати далі. Ця платформа дасть нам можливість розширювати надання послуг саме в інформаційному і цифровому вигляді. Наприклад, ми впроваджуємо муніципальну картку вінничанина, яка буде теж одним із унікальних інструментів для того, щоб люди могли з допомогою однієї картки використовувати різні сервіси та можливості в отриманні різних послуг».

У Вінниці підписали меморандум про співпрацю з платформою TechUkraine

Основні цілі STiR – це вирішення проблем міст за допомогою інноваційних підходів, а також розвиток Startup екосистеми в Україні. Завдання програми полягає у заохоченні нових українських та міжнародних стартапів будувати та розвивати свій бізнес в Україні.

«Ми постійно спостерігаємо за різними містами, і ми звернули увагу на стрімкий розвиток Вінниці. Тому ми дуже сподіваємось, що разом, спільними діями, завдяки нашій програмі ми зможемо допомогти в процесі впровадження інноваційних рішень та побудувати міцні стосунки між муніципалітетом, стартапами та інноваційними бізнесами максимально ефективно», – сказала лідерка проекту Startup in Residence Аліса Баньковська.

STiR дозволяє стартапам та інноваційним командам отримати першого клієнта – муніципалітет, а потім розширити свій проект в тому числі поза межами України. У міста є можливість придбати або іншим чином інвестувати в інноваційне рішення, розроблене в тісному партнерстві зі стартапами.

У Вінниці підписали меморандум про співпрацю з платформою TechUkraine  - фото 2

Попри те, що зростаючий ринок технологічних продуктів та послуг у державному секторі набирає обертів, стартапам може бути складно орієнтуватися на цьому ринку. А муніципалітетам – взаємодіяти із стартапами. Програму STiR спрямовано на побудову “мостів” саме між стартапами та державним сектором.

Стартапам-учасникам програми буде запропоновано інтенсивну («прискорену») тримісячну програму навчання, а також підтримку професійних тренерів або наставників (підприємців, експертів, науковців та/або посадових осіб місцевої влади). Перші результати планується отримати уже наприкінці року.

Вінниця.info, фото з сайту ВМР