12 черв. 2020 15:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

23

0

У Вінниці після карантину відкрили 26 дитячих садочків

У Вінниці після карантину відкрили 26 дитячих садочків

В решті закладів триває підготовка або перевірка комісією


У Вінниці після карантину відкрили 26 дитячих садочків

З 1 червня у Вінниці почали відновлювати роботу дитячі садочки. На сьогодні працюють 24 комунальні дошкільні навчальні заклади, а також один приватний садочок та один – на основі муніципально-приватного партнерства. В інших дошкільних закладах триває підготовка або ж перевірка спеціальною комісію.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Перед тим, як той чи інший дитячий садок відновить роботу, має бути виконана низка вимог. Серед них – всі працівники закладу повинні пройти щорічні медичні огляди.

Також, як зазначає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко, у закладі має відповідати стандартам якість води, адже на період карантину для заощадження ресурсів системи очистки були законсервовані.

Заклади дошкільної освіти повинні бути забезпечені необхідними деззасобами, антисептиками, бактерицидними лампами, безконтактними термометрами тощо.

Одним з обмежень, яке гальмує відкриття ряду дитячих садочків, є нестача кадрів. Це стосується неможливості виходу на роботу людей із хронічними захворюваннями і людей у віці старше 60-ти років.

Як розповіла Оксана Яценко, як тільки заклади виконають всі необхідні умови, до них виїздить комісія, яка комплексно перевіряє готовність закладу до роботи. До неї входять представники департаменту освіти міської ради та міського управління Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, у Вінниці на дезінфекційні засоби для дитячих садочків виділили три мільйони гривень. У зв’язку з цим міський голова Сергій Моргунов наголошував на тому, що якщо у батьків намагатимуться збирати кошти на ці цілі, їм потрібно повідомити на «Цілодобову варту» або особисто міському голові через Інтернет: сторінку Вінницької міської ради або сайт «Майвін».

Вінниця.info, фото з сайту міськради