24 груд. 2019 15:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

167

0

У Вінниці півсотні нацгвардійців отримали нові квартири. Фото

У Вінниці півсотні нацгвардійців отримали нові квартири. Фото

52 родини військовослужбовців та пенсіонерів Національної гвардії України отримали сертифікати на житло


У Вінниці півсотні нацгвардійців отримали нові квартири. Фото

24 грудня, у Вінниці 52 родини військовослужбовців та пенсіонерів Національної гвардії України отримали сертифікати на житло у новозбудованому багатоповерховому будинку, по вул Сергія Зулінського. Відтепер вони разом із сім'ями зможуть жити в одно-, дво-, або трикімнатних квартирах.

Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА.

Будівництво 9-поверхового 72 квартирного будинку, загальною площею 3900 квадратних метрів, розпочалось в грудні 2017 року. За два роки його будівництво було завершено.

«Достойний рівень соціального захисту для військовослужбовців та їх родин, зокрема, і забезпечення житлом, є одним із пріоритетних завдань керівництва держави та Національної гвардії України. Військовослужбовці, які щоденно захищають Україну, її територіальну цілісність і суверенітет повинні мати гідні умови проживання», – каже командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан.

Від імені голови обласної державної адміністрації новоселів привітав його заступник Олександр Піщик: «Вітаю вас із цією знаменною подією як вашому особистому житті, так і в житті ваших родин. Звитяга, відданість та любов до України – на цих трьох «китах» мужності наших військових утримується мирне сьогодення кожного громадянина тут, «в тилу», коли наші воїни щодня відбивають атаки бойовиків на сході країни. За це низький уклін вам, українські нацгвардійці, вам велика шана і подяка за спокійне і тихе життя нашої Вінниччини. І нехай цей новий житловий будинок стане місцем для родинного затишку всіх 52 сімей військовослужбовців Національної гвардії України Вінницького гарнізону, для ветеранів Антитерористичної операції та Операції об`єднаних сил, а для ваших дітей – своєрідним символом мирного, доброго і благополучного життя на батьківській землі. Вітаючи вас запевняю, що Вінницька обласні і міська влада й надалі впроваджуватиме в життя усі проєкти розвитку житлового фонду для військовослужбовців та їхніх родин, сприятиме задіянню освітянських, медичних та інших соціальних програм з підтримки сімей військовослужбовців. Це лише невелика частка того, що можемо ми зробити для вас, наші захисники».

У Вінниці півсотні нацгвардійців отримали нові квартири. Фото

Переважну більшість квартир – 52, отримали військовослужбовці військових частин Національної гвардії України вінницького гарнізону 3008, 3028, які з перших днів виконували службово-бойові завдання у антитерористичній операції та операції Об'єднаних сил в містах Маріуполь, Слов'янськ, Попасна, Дебальцевого, населених пунктах Золоте, Гірське та інших. Решта сертифікатів на житло отримають сім'ї нацгвардійців по місцю проходження служби з інших регіонів України.

Отримали ключі від нової двокімнатної квартири і родина Ярошенко. Чоловік старший прапорщик запасу, а дружина й досі служить у військовій частині 3008. Обоє учасники бойових дій. Цього дня вони чекали 17 років. Тож отримання житла є надважливою подією у їхньому житті.

У Вінниці півсотні нацгвардійців отримали нові квартири. Фото - фото 2

«Кожного Нового Року ми загадували одне і те ж бажання – мати квартиру. Ми з чоловіком з перших днів служби стали у чергу на квадратні метри. Й досі не віриться, що маємо власний куточок. Це велика радість для нас і ми дуже щасливі. Вітаю усіх новоселів із заселенням у новий будинок. Нехай тут завжди панує мир та добро», - ділиться емоціями старшина Антоніна Ярошенко.

Загалом з початку 2019 року для військовослужбовців та пенсіонерів Національної гвардії України уведено в експлуатацію два 40-квартирні будинки у м. Вишгороді, службове житло у м. Харкові на території Національної академії на 104 квартири (40 квартир та 64 кімнати квартирного типу), здійснено придбання 62 квартир в різних регіонах України. 17 нацгвардійців, які проходять службу у військових частинах з охорони атомних електростанцій, отримали грошові компенсації на придбання житла. До кінця поточного року планується придбати ще 77 квартир. Також, поряд із новим будинком у Вінниці буде збудовано ще один багатоповерховий будинок на 72 квартири.

У Вінниці півсотні нацгвардійців отримали нові квартири. Фото - фото 3

У Вінниці півсотні нацгвардійців отримали нові квартири. Фото - фото 4

У Вінниці півсотні нацгвардійців отримали нові квартири. Фото - фото 5

У Вінниці півсотні нацгвардійців отримали нові квартири. Фото - фото 6

У Вінниці півсотні нацгвардійців отримали нові квартири. Фото - фото 7

У Вінниці півсотні нацгвардійців отримали нові квартири. Фото - фото 8

У Вінниці півсотні нацгвардійців отримали нові квартири. Фото - фото 9

У Вінниці півсотні нацгвардійців отримали нові квартири. Фото - фото 10

У Вінниці півсотні нацгвардійців отримали нові квартири. Фото - фото 11

Вінниця.info, фото з сайту Вінницької ОДА