21 груд. 2020 12:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

73

0

У Вінниці планують будувати 7-поверховий будинок для переселенців – в облдержадміністрації підписали меморандум

У Вінниці планують будувати 7-поверховий будинок для переселенців – в облдержадміністрації підписали меморандум

Для будівництва залучатимуть кредитні кошти


У Вінниці планують будувати 7-поверховий будинок для переселенців – в облдержадміністрації підписали меморандум

Вінницька обласна державна адміністрація підписала меморандум про співпрацю з громадською організацією «Спільна справа» щодо сприяння в пільговому кредитуванні будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб, які проживають в області.

Про це повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

«7 поверхів на 105 квартир - такий будинок для переселенців планують збудувати у Вінниці.

Меморандум про співпрацю сьогодні підписав із головою Громадської організації «Об'єднання переселенців «Спільна справа» Юрієм Зиковим.

У листопаді Вінницька обласна державна адміністрація долучилась до ініціативи «Спільної справи».

Мова про створення житлово-будівельного кооперативу для внутрішньо переміщених осіб, які проживають в області. Ми не можемо бути осторонь проблем людей – нових вінничан. Досвід такої співпраці перший і наразі єдиний в Україні.

Наразі завершено виготовлення проектно-кошторисної документації, визначено підрядну організацію – забудовника, з яким підписано відповідний договір та розпочато виконання будівельних робіт (зокрема, розчищено ділянку під забудову, завозяться будівельні матеріали).

Вартість робіт з будівництва – 61,5 млн. грн.

Основне у нашій співпраці із «Спільною справою» - пільгове кредитування», - зазначено в повідомленні Сергія Борзова.

У Вінниці планують будувати 7-поверховий будинок для переселенців – в облдержадміністрації підписали меморандум

Враховуючи значну вартість об’єкту будівництва, обласна державна адміністрація пропонує залучити КО «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву», в якій внутрішньо-переміщені особи зможуть отримати пільговий кредит (до 6% річних) на придбання житла.

«Сьогодні вишукується фінансовий ресурс, а саме бюджетна позичка, яка буде спрямована на пільгове довгострокове кредитування.

Крім того, вже оптимізовані технічні умови на проектування мереж водопостачання та водовідведення для даного житлового будинку.

Супровід виконання будівельних робіт та консультативно-технічну підтримку буде здійснюватись ДП «Архітектурно-будівельний інжиніринг».

За підсумками будемо мати результат – житло для внутрішньо-переміщених осіб у новозбудованому семиповерховому будинку», - повідомив Сергій Борзов.

У Вінниці планують будувати 7-поверховий будинок для переселенців – в облдержадміністрації підписали меморандум  - фото 2

Нагадаємо Люди ще з 2018 року просили місцеву владу допомогти їм з житлом. В 2019 році проведено громадські слухання та прийнято рішення про виділення земельної ділянки згідно з перспективним планом розвитку північної частини міста, в районі побудови нового мікрорайону по вул. Сергія Зулінського. Земельну ділянку під будівництво житла для переселенців міська рада виділила на початку 2020 року.

У Вінниці планують будувати 7-поверховий будинок для переселенців – в облдержадміністрації підписали меморандум  - фото 3

У Вінниці планують будувати 7-поверховий будинок для переселенців – в облдержадміністрації підписали меморандум  - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info