26 листоп. 2019 14:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

125

0

У Вінниці планують створити кризову кімнату для жертв домашнього насилля

У Вінниці планують створити кризову кімнату для жертв домашнього насилля

У Вінниці планують створити кризову кімнату для жертв домашнього насилля


У Вінниці планують створити кризову кімнату для жертв домашнього насилля

З 25 листопада до 10 грудня в Україні проходить щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насилля». В рамках цієї акції у Вінниці відбувся семінар, під час якого учасники говорили, як покращити захист людей, що постраждали від домашнього насильства. Наразі у Вінниці працюють над створенням кризової кімнати, де б таким людям надавали підтримку та допомогу.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

26 листопада, у Вінницькій міській раді під час навчального семінару говорили про те, як покращити захист людей, що постраждали від домашнього та гендерно зумовленого насильства. Наразі у місті працюють над створенням кризової кімнати, де б таким людям надавали підтримку та допомогу.

«Ми бачимо, що вінничани починають не замовчувати проблему домашнього насильства. Ми розуміємо, що важливо працювати у цьому напрямку. Нещодавно ми їздили переймати досвід до Румунії. У них працюють кризові кімнати, куди можуть звернутися громадяни, які розуміють, що ця проблема у них є, проводять роботу із кривдниками. Ми зараз працюємо над створенням кризової кімнати», - розповіла заступниця міського голови Галина Якубович.

У Вінниці планують створити кризову кімнату для жертв домашнього насилля

Регіональний представник UNFPA Костянтин Бойчук розповів усім присутнім про роботу спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, а також про те, що можна зробити у цьому напрямку на місцевому рівні. Він зазначив, що в Україні лише кожен десятий постраждалий від домашнього насильства чи за ознакою статі звертається за допомогою.

З 1 липня цього року у Вінниці розпочала діяти Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Вона функціонує при Вінницькому міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У Вінниці планують створити кризову кімнату для жертв домашнього насилля - фото 2

«В рамках акції «16 днів проти насилля» проводимо такий семінар за сприяння фонду Народонаселення (UNFPA) який допомагає всій Україні працювати спільно із соціальними службам, правоохоронними органами, медичними закладам в сфері протидія насилля сім’ї. У Вінниці діє мобільна бригада, проводиться інформаційна компанія. Наразі працюємо над тим, щоб створити денний кризовий центр для жертв постраждалих від домашнього насильства. Важливо щоб людина, яка потерпіла від домашнього насилля не залишалася на самоті», - каже директорка міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Наталії Добровольська.

Директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова зазначила, що вони тісно співпрацюють з усіма відповідними службами. У складі мобільної групи виїжджають на виклики до жертв домашнього насильства.

«З першого липня зафіксовано 110 викликів від людей, які постраждали від насилля. Це уже підтверджені випадки, і ми працюємо із потерпілими. Ми тісно співпрацюємо із патрульною поліцією, є факти коли виїжджаємо і не підтверджується насилля», - додала Валентина Войткова.

У Вінниці планують створити кризову кімнату для жертв домашнього насилля - фото 3

Вінниця.info, фото з сайту ВМР