11 серп. 2020 15:06

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Місто
0

147

0

У Вінниці планують створити музей алмазів та відновити переправу на Бригантину для розвитку туризму

У Вінниці планують створити музей алмазів та відновити переправу на Бригантину для розвитку туризму

Серед запропонованих проектів досить цікаві ідеї по створенню музею алмазів, будівництво гастрокварталу, розміщення готелю в будинку «Кумбари» з відновленням переправи на Бригантину


У Вінниці планують створити музей алмазів та відновити переправу на Бригантину для розвитку туризму


У Вінниці розробили Стратегію розвитку туризму міста до 2030 року, в якій перерахували перелік інвестиційних проектів та об’єктів для потенційного приватно-публічного партнерства. Серед запропонованих проектів досить цікаві ідеї по створенню музею алмазів, будівництво гастрокварталу, розміщення готелю в будинку «Кумбари» з відновленням переправи на Бригантину.

Будівництво Замкової гори (за Староміським мостом). Проект передбачає відтворення середньовічного замку на однойменній горі, де в 1363 році було побудовано перше міське фортифікаційне укріплення. Оскільки споруда до наших днів не збереглася, історики та урбаністи пропонують створити історичний, культурний, туристичний та фестивальний комплекс у вигляді фортифікаційного замку. Комплекс слугуватиме місцем для дозвілля вінничан та туристичним магнітом для гостей міста.

У Вінниці планують створити музей алмазів та відновити переправу на Бригантину для розвитку туризму

Музей алмазів (приміщення комунальної власності на вул. Соборній). Представлення багатої історії вінницьких ювелірів, технологій обробки алмазів та обладнання, яке використовується на ювелірних заводах. Можливість придбати або замовити індивідуальну прикрасу.

У Вінниці планують створити музей алмазів та відновити переправу на Бригантину для розвитку туризму - фото 2

Будівництво Гастрокварталу. З метою формування та просування бренду подільської кухні, стимулювання створення концептуальних закладів харчування та розвитку гастротуризму на Вінниччині. Гастроквартал міститиме: виставковий центр, конференц-зали, гастрохаб, кінотеатр та комерційні площі.

Готель «Доктор Новінський» і парк Кумбари (Оводова, 1). Створення туристично-відпочинкової локації, яка включатиме обладнання сучасного готельного комплексу з конференц-залами, облаштування скверу Кумбари та реконструкцію сходів Артинова з відновленням переправи на півострів Бригантина.

У Вінниці планують створити музей алмазів та відновити переправу на Бригантину для розвитку туризму - фото 3

У Вінниці планують створити музей алмазів та відновити переправу на Бригантину для розвитку туризму - фото 4

Територія SUN (Маяковського, 247 колишній дитячий санаторій імені М. Коцюбинського). Проект ревіталізації території колишнього дитячого санаторію імені М. Коцюбинського з метою подальшого розвитку території як мистецької платформи, креативного хабу та рекреаційної зони для активного відпочинку, туризму, проведення культурних, освітніх, екологічних та урбаністичних подій.

У Вінниці планують створити музей алмазів та відновити переправу на Бригантину для розвитку туризму - фото 5

Музей пошти та аналогового зв’язку (Петлюри, 24 колишня садиба Ваксмана). Створення інтерактивного центру сімейного відпочинку, де люди різних поколінь зможуть пізнати історію комунікацій від паперової пошти до радіо, телефону і телеграфа. В музеї чільне місце має зайняти унікальна колекція українських марок Якова Балабана, поштові листівки різних країн та епох, телефонні та телеграфні апарати, уніформа та інші атрибути аналогових телекомунікацій. Також тут діятимуть гуртки колекціонерів, тематичне кафе з аніматорами та відеозала.

У Вінниці планують створити музей алмазів та відновити переправу на Бригантину для розвитку туризму - фото 6

Аеропорт Вінниця (с. Гавришівка). Концепція реконструкції терміналу Міжнародного Аеропорту «Вінниця» передбачає створення сучасного транспортного хабу, здатного забезпечити обслуговування пасажирів та вантажних перевезень. Згідно з концепцією, реконструйований термінал матиме орієнтовну площу 11 000 метрів квадратних. Реконструйоване бомбосховище, повне перепланування приміщень, надбудований третій поверх, окремий вхід для VIP персон і два гейти для відправлення пасажирів.

Залізничний вокзал (площа Привокзальна, 1). АТ «Укрзалізниця» планує передати в управління приватному інвестору Вінницький залізничний вокзал. Це дасть можливість модернізувати їх інфраструктуру та перетворити ці об’єкти зі збиткових на прибуткові.

Вінниця.info, фото редакції та з сайту Vlasno