7 трав. 2020 17:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

113

0

У Вінниці планують відкрити Veteran Hub

У Вінниці планують відкрити Veteran Hub

У Вінниці планують відкрити Veteran Hub


У Вінниці планують відкрити Veteran Hub

Незабаром у Вінниці з’явиться простір для ветеранів Veteran Hub. Це буде майданчик для співпраці різних людей та організацій, які готові підтримувати ветеранів. Зараз шукають приміщення, організатори знайомляться з партнерами, а також йде набір команди.

Про це пише Армія Inform.

Окрім Вінниці, ветеранський простір функціонуватиме в Дніпрі та Києві.

Як розповіла керівниця організації Veteran Hub Івона Костина, ветеранський простір створений для централізованого надання послуг ветеранам, працівникам сектору безпеки, їхнім рідним та близьким, а також підтримки процесу їхньої інтеграції в цивільне життя. Від початку роботи проєкту в 2018 році його відвідали вже близько 26 тисяч осіб, з них понад 4000 отримали персональні послуги. А відомими у всій Україні резидентами проєкту є, зокрема, Юридична сотня та Veterano Group.

У Вінниці планують відкрити Veteran Hub

«Veteran Hub – це, насамперед, майданчик для співпраці різних людей та організацій, які готові підтримувати ветеранів. Але ми не працюємо як об’єднання різних організацій, ми працюємо як платформа, яка розробляє стандарти. Вимоги є обов’язковими й доволі високими як для України. До прикладу, це чіткі стандарти надання психологічних послуг: у яких умовах має проходити консультація, яку кваліфікацію повинен мати працівник, що її надає, якими протоколами він керується», − зазначила Івона Костина.

Основна мета роботи Veteran Hub регіонах – надати доступ не просто до послуг, адже ветерани так чи інакше його мають на всіх рівнях навіть у віддалених районах, а до якісних послуг.

Відбір міст, у яких мав відкритися ветеранський простір, тривав кілька місяців і базувався на декількох критеріях. Зокрема, були проаналізовані дані щодо кількості ветеранів та співвідношення із загальною кількістю мешканців у кожному регіоні України, опрацьовані дані про чисельність військових частин, середньої заробітної платні та рівень безробіття.

У Вінниці планують відкрити Veteran Hub - фото 2

Важливим чинником під час відбору стала наявність у регіоні активних громадських ветеранських організацій. Наразі в дистанційному режимі працівники організації проводять ретельний аналіз потенційних надавачів послуг у Вінниці, вивчають місцеву ситуацію з послугами, попередню історію роботи організацій, зокрема хто яку має репутацію, відгуки тощо.

Окрім того, розпочинається відбір працівників у команду ветеранського простору із місцевих мешканців. Перевага надається ветеранам. Працівників готуватимуть за певними процедурами та тренувальними програмами. Аби долучитися до команди ветеранського простору у Вінниці, можна звернутися на сторінку Veteran Hub у Фейсбук.

Вінниця.info