25 черв. 2019 10:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

155

0

У Вінниці планують відремонтувати Центральний автовокзал: приміщення, каси і зупинки

У Вінниці планують відремонтувати Центральний автовокзал: приміщення, каси і зупинки

Центральний автовокзал Вінниці відремонтують.


У Вінниці планують відремонтувати Центральний автовокзал: приміщення, каси і зупинки

Центральний автовокзал Вінниці відремонтують. Спершу оновлять зовнішній фасад будинку, замінивши скло. Далі планують обшити будівлю сучасним матеріалом з алюмінію, - повідомляє радіо Місто на Бугом.

Як розповів голова правління Вінницького обласного підприємства автобусних станцій Олександр Швачій, проведуть реконструкцію і всередині вокзалу: оновлять каси, впорядкують зони для кафе, пофарбують лавки для очікування.Усі роботи мають завершити до кінця літа. Щодо автобусних зупинок, то зі слів Олександра Швачія, їх відремонтують вже наступного року:

Наразі залишається відкритим питання, яким буде вигляд перед самою будівлею центрального автовокзалу, де зараз стоять таксисти. За словами Олександра Швачія, є два варіанти: впорядкувати роботу таксистів або зробити тут три міжнародні платформи для автобусів, оскільки кількість міжнародних рейсів щомісяця у Вінниці збільшується. Весь ремонт здійснюється за рахунок Вінницького обласного підприємства автобусних станцій

«Все буде залежати від фінансів, бо сьогодні ми вкладаємо на багато більше, ніж заробляємо. Тенденція з пасажирами у нас є на краще. Трішки підтягують міжнародні рейси. А внутрішньо обласні перевезення, на жаль, сьогодні вже не приносять нам тих прибутків. Треба розуміти, що автовокзали і автобуси – це зовсім різні речі. У кожного автобуса є свій власник, а автовокзал – це тільки приміщення. Тобто наша станція – це тільки приміщення і касири», - говорить Олександр Швачій.

Нагадаємо, що минулого року оновили зовнішній фасад Західного автовокзалу.