30 квіт. 2019 10:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

135

0

У Вінниці планують виробництво українських гондол

У Вінниці планують виробництво українських гондол

Для цього спеціально запросили фахівця із Чехії


У Вінниці планують виробництво українських гондол

Вінниця може стати головним конкурентом Венеції і водночас єдиним містом в Україні, де робитимуть справжні гондоли. Торік саме туди їхали тисячі туристів, щоб покататись на 9-ти метровому човні. Тож парк авторських гондол вирішили розширити. Для цього спеціально запросили фахівця із Чехії. Він має видати сертифікат на масове виробництво.

«Майже 60 років тому нашу гондолу змайстрував дідусь, щоб освідчитись моїй бабусі. Минулого року Джульєтта, так назвали човен катала туристів. Вирішив створити цілий парк гондол. Та без сертифікату якості втілити мрію – не реально. Тож запросив фахівця із Чехії», - каже Віталій Гуменюк, він чи не єдиний українець, який має справжню гондолу.

Фахівець спочатку ретельно замірює човен. Потім гондолу зважують. Результат - 400 кілограмам. Всі інші заміри чеський фахівець робить на воді

«Необхідно посадити в човен шість чоловіків і спостерігати, наскільки він крениться до води. Вимірюємо навіть відстань між сидіннями. Усе задля безпеки», - каже Лудік Галас, чеський інспектор суден та плаваючих засобів.

Перевірка тривала понад п’ять годин. Лудік Галас говорить, Джульєтту потрібно трохи вдосконалити. Лише тоді Віталій Гуменюк отримає на виготовлення гондол європейський сертифікат якості.

«Європейський сертифікат якості дає можливість нам виконувати ці роботи з побудови човнів і експортувати їх за кордон. Це продукт український, який почнуть, розпочнуть цінувати у всьому світі», - каже Віталій Гуменюк власник гондоли.

Реставрувати Джульєтту та виправити усі її недоліки Віталій Гуменюк планує за півтори місяці. Лише тоді у Вінниці почнуть робити другий човен і в процесі відкриють єдину в Україні школу гондольєрів.

Вiнниця.info

Більше фото
У Вінниці планують виробництво українських гондол
У Вінниці планують виробництво українських гондол