19 лют. 2019 11:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

63

0

У Вінниці планують знову підняти тариф на холодну воду

У Вінниці планують знову підняти тариф на холодну воду

У Вінниці планують знову підняти тариф на холодну воду


У Вінниці планують знову підняти тариф на холодну воду

«Вінницяоблводоканал» планує знову підняти ціну на послугу холодного водопостачання й водовідведення. На сайті комунального підприємства розмістили інформацію про те, що в Києві відбулося засідання Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, де й погодили рішення.

Прес-служба закликала вінничан стати учасниками відкритого обговорення нових тарифів. Цікаво, що подати заявку, пропозиції чи зауваження можна було до 13 лютого, а публікація на ресурсі водоканалу з’явилася 12 лютого, близько 21 години вечора.

Запропоновані тарифи:

Централізоване водопостачання - 7,83 грн. за 1 куб. м (без податку на додану вартість). Діючий тариф - 6,95 грн. за 1 куб. м (без податку на додану вартість).

Централізоване водовідведення - – 4,75 грн. за 1 куб. м (без податку на додану вартість). Діючий тариф - 4,30 грн. за 1 куб. м (без податку на додану вартість).

Послуга з централізованого постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових систем) - 8,06 грн. за 1 куб. м (без податку на додану вартість). Діючий тариф - 7,16 грн. за 1 куб. м (без податку на додану вартість).

Послуга з централізованого водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) - – 4,89 грн. за 1 куб. м (без податку на додану вартість). Діючий тариф - 4,43 грн. за 1 куб. м (без податку на додану вартість).

Нагадаємо, що з 1 жовтня 2018-го у Вінниці почали діяти нові тарифи на водопостачання.

Раніше КП «Вінницяоблводоканал» пояснювало, що основними причинами необхідності встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) на 2019 рік є:

  • зростання тарифів на енергоносіїі;
  • зростання цін на реагенти;
  • зростання мінімальних гарантій в оплаті праці;
  • зростання цін на паливно-мастильні матеріали, матеріалів на ремонти, запчастини;
  • зростанням вартості послуг з підкачки холодної води сторонніми організаціями;
  • зростанням тарифів на опалення та ін.

Вiнниця.info