5 трав. 2021 12:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

224

0

​У Вінниці почав курсувати двоповерховий екскурсійний автобус-кабріолет

​У Вінниці почав курсувати двоповерховий екскурсійний автобус-кабріолет

У Вінниці оглядова екскурсія у супроводі професійного гіда триватиме півтори години. Маршрут охоплює близько п’ятдесяти пам’яток, історичних та сучасних туристичних локацій.


​У Вінниці почав курсувати двоповерховий екскурсійний автобус-кабріолет

5 травня у тестовому - екскурсійному режимі запрацював двоповерховий автобус-кабріолет. Відкривали туристичний сезон юні вінничани з будинку сімейного типу та з прийомних сімей. Покатався на автобусі й мер міста.

Про це на своїй сторінці повідомляє Сергій Моргунов.

У дописі зазначається, що такі туристичні автобуси курсують лише кількома містами України. У Вінниці оглядова екскурсія у супроводі професійного гіда триватиме півтори години. Маршрут охоплює близько п’ятдесяти пам’яток, історичних та сучасних туристичних локацій. Автобусний сіті-тур стартує від Центрального автовокзалу повз світломузичний фонтан, центральну вулицю Соборну і аж до Національного музею-садиби та усипальниці Миколи Пирогова.

«Двоповерхові автобуси для прогулянок за системою Hop-On Hop-Off популярні у всьому світі. Приємно, що вінницькі підприємці відкривають таку можливість і для вінничан та гостей міста. Зазначу, що автобус відповідає вимогам інклюзивності та доступний для маломобільних груп. А на перспективу ініціатори проекту хочуть додати опцію багатомовного аудіогіда. Вінниця повинна розвивати свій туристичний потенціал і пропонувати різні варіанти незабутньої мандрівки до міста. Важливо, що вінницький турбізнес – наш партнер у досягненні цієї мети. Завжди з ентузіазмом сприймаю цікаві ідеї, які працюватимуть на імідж міста. Адже Вінниця – це, дійсно, місто ідей!», - пише у дописі Сергій Моргунов.

​У Вінниці почав курсувати двоповерховий екскурсійний автобус-кабріолет

«З першого травня у Вінниці, як і планувалося. розпочався туристичний сезон. Сьогодні маленькі вінничани мають можливість дізнатися про нову цікаву атракцію для гостей Вінниці. Таких екскурсійних автобусів в Україні не так багато, вони є у Львові, Києві та Одесі. Також дітвора сьогодні побачить нову колекцію в музеї транспорту – це теж передпрем’єра. Відкриття самої виставки планується днями. Це поповнення цікавих туристичних атракцій міста Вінниці», - зазначив директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені.

Запуск туристичного автобуса – це спільний проєкт місцевого підприємця та Вінницької міської ради.

«Ідея ще виникла тоді, коли я студентом перший раз потрапив до Лондона і там побачив їхні двоповерхові автобуси. Відтоді у мене була мрія втілити таку ідею у Вінниці», - розповів ініціатор проєкту Олександр Яцковський

​У Вінниці почав курсувати двоповерховий екскурсійний автобус-кабріолет - фото 2

​У Вінниці почав курсувати двоповерховий екскурсійний автобус-кабріолет - фото 3

Автобус BusPass курсуватиме містом щоп’ятниці, щосуботи і щонеділі, а також за попередніми замовленнями. Професійні гіди супроводжуватимуть екскурсантів упродовж всього маршруту від Центрального автовокзалу до садиби та усипальниці М. Пирогова, і далі у зворотному напрямку, розповідаючи найцікавіше про наше місто. Тривалість мандрівки складатиме 1,5 год, а протяжність маршруту – 22 км. Автобус оснащено за вимогами інклюзивності для маломобільних груп. У майбутньому також запланований запуск багатомовного аудіогіда.

Розклад роботи BusPass у травні буде наступний:

  • Пт - 17:00; 19:00
  • Сб - 13:00; 15:00; 17:00; 19:00
  • Нд - 11:00; 13:00; 15:00; 17:00; 19:00

Детальніше про екскурсійний маршрут тут.

​У Вінниці почав курсувати двоповерховий екскурсійний автобус-кабріолет - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото із сторінки Сергія Моргунова та ВМР