12 трав. 2021 17:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

283

0

У Вінниці починають будувати завод австрійської компанії HEAD, де вироблятимуть спортивний інвентар

У Вінниці починають будувати завод австрійської компанії HEAD, де вироблятимуть спортивний інвентар

Навіть в умовах пандемії, європейські інвестори реалізовують в Україні великий проект


У Вінниці починають будувати завод австрійської компанії HEAD, де вироблятимуть спортивний інвентар


У Вінниці на території індустріального парку розпочинають будівництво заводу HEAD. 12 травня представники інвесторів разом з керівниками області і міста зустрілися на об’єкті майбутнього будівництва. Онлайн також долучився головний операційний директор компанії «HEAD» Геральд Скробанек.

Підприємство HEAD розташовуватиметься на території Індустріального парку, що на Немирівському шосе. Завод спеціалізуватиметься на виробництві продукції для зимових видів спорту, а також для дайвінгу і тенісу. HEAD буде найбільшим заводом з виробництва спортивного спорядження в світі.

У Вінниці починають будувати завод австрійської компанії HEAD, де вироблятимуть спортивний інвентар

Перемовини про реалізацію інвестиційного проекту у Вінниці, ведуться з 2019 року. Сьогодні, у 2021 році, навіть в умовах пандемії, європейські інвестори приступають до будівництва заводу. І уже на кінець 2022 року планують запустити виробництво, де буде створено 1000 нових робочих місць.

«Компанія HEAD продовжує у Вінниці реалізацію масштабного проекту, попри непросту економічну ситуацію через пандемію COVID-19. З нетерпінням очікую, коли з конвеєра вийде спортивне спорядження «Made in Vinnytsia» під всесвітньо відомим брендом. Вінницю ще більше знатимуть як місто, комфортне для бізнесу та інвестицій», – сказав мер Вінниці, Сергій Моргунов.

У Вінниці починають будувати завод австрійської компанії HEAD, де вироблятимуть спортивний інвентар - фото 2

За словами голови Вінницької облдержадміністрації, Сергія Борзова, на державному рівні в Україні впроваджують зміни задля підтримки інвесторів та стимулювання економічного розвитку країни.

«Поданий законопроєкт 4161 пройшов перше читання, в якому зазначається, що будуть компенсуватися витрати на підключення електроенергії. З чим стикалися ( компанія HEAD - ред) на початку реалізації проекту. І якщо він пройде в друге читання, я сподіваюсь цього надалі не буде. Це покращить інвестиційний клімат не лише у Вінницькій області, але і по всій країні. З боку обласної адміністрації ми будемо підтримувати всі інституції, які вкладають кошти у розвиток Вінниці та області», – зазначив Сергій Борзов.

У Вінниці починають будувати завод австрійської компанії HEAD, де вироблятимуть спортивний інвентар - фото 3

Виконавчий директор «UkraineInvest» Сергій Цівкач каже, що вперше за історію незалежності України, держава буде надавати підтримку іноземним інвесторам, якщо вони будуть інвестувати у відповідності до закону.

«Вперше за всю історію незалежності України держава буде надавати підтримку інвесторам, якщо вони будуть інвестувати у відповідності до закону і отримують додаткові стимули.

«UkraineInvest» був визначений урядом України, як уповноважена установа по закону. І ми будемо надавати консультативну та організаційну підтримку усім інвесторам. Ми вважаємо, що Україна має всі можливості для того, аби стати потужним виробничим хабом у Європі», – зазначив Сергій Цівкач.

У Вінниці починають будувати завод австрійської компанії HEAD, де вироблятимуть спортивний інвентар - фото 4

У форматі онлайн до заходу також долучився головний операційний директор компанії «HEAD» Геральд Скробанек Він зазначив, що попри пандемію, компанія не змінила свої прагнення і стратегічні напрямки.

«Незважаючи на погоду, сьогодні ми розпочинаємо побудову нашого заводу. Ми маємо великий досвід у виготовленні зимового спорядження – понад 60 років на ринку. Ситуація із пандемією вразила багато підприємств у Європі, серед них також і ті, які пов’язані зі спортивним обладнанням. Говорячи про минулий рік, варто зазначити, що вражено було 50% виробництва зимового спорядження.

Ми сподіваємося на дуже швидке відновлення нашого бізнесу в майбутньому. Ті люди, які не змогли ходити на лижі у минулому році, вони зможуть це зробити з більшою потужністю в наступні роки. І тому ми хочемо закріпити наші рішення щодо побудови заводу у Вінниці. Незважаючи на проблеми, пов’язані з COVID-19, ми не змінили свої прагнення, стратегічні напрямки», – каже Геральд Скробанек.

У Вінниці починають будувати завод австрійської компанії HEAD, де вироблятимуть спортивний інвентар - фото 5

За словами пана Геральда, підприємство потребуватиме різного роду фахівців – як з вищою освітою, так і тих, хто не має її, і готовий навчатися на виробництві. Він запевняє – заробітна плата буде гарною.

Під час заходу показали паспорт об’єкту, де зображено, як буде виглядати завод HEAD:

  • Термін будівництва – 4 квартал 2022 року
  • Техніко-економічні показники:
  • Нове будівництво
  • Виробчничий корпус – 1 поверх
  • АПК – 2 поверхи
  • Площа ділянки – 25 га
  • Кількість працюючих – 1000 осіб
  • Площа забудови – 45 тисяч м²
  • Загальна площа приміщень – 46 тисяч м²
  • Загальний будівнльний об'єм 472 тисяч м³
  • Замовник – ТОВ «ХЕД ВІННИЦЯ»
  • Генеральний підрядник ДП «Українська Будівельна Компанія».

У Вінниці починають будувати завод австрійської компанії HEAD, де вироблятимуть спортивний інвентар - фото 6

З наступного тижня почнуть підготовку до будівельних робіт. Уже погоджено план підготовки до кінця року. В планах – побудова огорожі, зняття рослинного шару (а це 12 гектарів) і його зберігання. Будівництво заводу планують завершити до кінця 2022 року.

У Вінниці починають будувати завод австрійської компанії HEAD, де вироблятимуть спортивний інвентар - фото 7

У Вінниці починають будувати завод австрійської компанії HEAD, де вироблятимуть спортивний інвентар - фото 8

«Head розглядає Вінницький індустріальний парк, як платформу для можливості перенесення багатьох виробництв сюди. Вони хочуть, аби була можливість для розвитку. Чи це буде через 5-10 років, то є невідомо, але є плани, аби раціонально в процесі використати цю землю.

Основна складність, яка тут у підготовці для будівництва – це рельєф. Наявні перепад по ділянці від початку огорожі та до кінця – це в районі 8 метрів. Площа заводу є досить велика і технологічний процес передбачає виконання послідовності виготовлення обладнання в одній площині. І основна тут складність, що ці 42 тисячі м² мусили бути в одному рівні без перепадів. Загалом розмір самого заводу буде 4.2 гектара», – повідомив Ігор Бокало, архітектор проекту.

У Вінниці починають будувати завод австрійської компанії HEAD, де вироблятимуть спортивний інвентар - фото 9

Австрійська компанія Head вибрала Вінницю з-поміж шести інших міст. Оскільки проект реалізовуватиметься в кілька етапів, то кількість робітників поступово збільшуватиметься. В кінцевих планах компанії – працевлаштувати 1000 осіб. В процесі створення робочих місць на заводі HEAD, також звернуть увагу до гендерної рівності. Планується взяти на роботу 60% жінок і 40% чоловіків.

«Це сигнал, що в Україні можна і варто інвестувати. Завдяки даному проекту, буде створено більше 1000 нових робочих місць. І що особливо тішить, це те, що компанія планує привернути увагу до гендерної рівності та взяти на роботу близько 60% жінок і 40% чоловіків.

Я маю надію, що двостороння співпраця з компанією тільки починається. Попереду нас чекає ще більше нових проектів», – зазначила керівниця Офісу національних інвестиційної ради при Президентові України, Ольга Магалецька.

У Вінниці починають будувати завод австрійської компанії HEAD, де вироблятимуть спортивний інвентар - фото 10

Як повідомляла Вiнниця.info, 13 вересня 2019 року у Вінниці заклали символічну капсулу на місці майбутнього заводу австрійської компанії Head. Підприємство розташовуватиметься на території Індустріального парку, що на Немирівському шосе. Завод спеціалізуватиметься на виробництві продукції для зимових видів спорту, а також для дайвінгу і тенісу. Запустити завод планували у 2021 році. До того, 4 травня 2019 року, в приміщенні Вінницької міської ради відбулось підписання Меморандуму про порозуміння між компанією Head.

Довідка

Head International Holding GmbH – австрійська компанія, що виробляє спортивне обладнання для зимових видів спорту, тенісу та підводного плавання з аквалангом. Виробництво компанії розташовано в Австрії, Чехії, Болгарії, Китаї. Компанія присутня у 85 країнах світу. Бренд Head є найбільш упізнаваним в світі в сфері гірськолижних видів спорту.

У Вінниці починають будувати завод австрійської компанії HEAD, де вироблятимуть спортивний інвентар - фото 11

У Вінниці починають будувати завод австрійської компанії HEAD, де вироблятимуть спортивний інвентар - фото 12

У Вінниці починають будувати завод австрійської компанії HEAD, де вироблятимуть спортивний інвентар - фото 13

У Вінниці починають будувати завод австрійської компанії HEAD, де вироблятимуть спортивний інвентар - фото 14

У Вінниці починають будувати завод австрійської компанії HEAD, де вироблятимуть спортивний інвентар - фото 15

У Вінниці починають будувати завод австрійської компанії HEAD, де вироблятимуть спортивний інвентар - фото 16

У Вінниці починають будувати завод австрійської компанії HEAD, де вироблятимуть спортивний інвентар - фото 17

У Вінниці починають будувати завод австрійської компанії HEAD, де вироблятимуть спортивний інвентар - фото 18

У Вінниці починають будувати завод австрійської компанії HEAD, де вироблятимуть спортивний інвентар - фото 19

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info