27 лют. 2021 11:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

90

0

У Вінниці погодили створення Центру інфекційних хвороб

У Вінниці погодили створення Центру інфекційних хвороб

Відповідне рішення ухвалили під час сесії Вінницької обласної ради.


У Вінниці погодили створення Центру інфекційних хвороб

26 лютого під час чергової сесії Вінницької обласної ради депутати ухвалили рішення, відповідно до якого утворено обласний «Клінічний Центр інфекційних хвороб». Інфекційну лікарню буде створено на базі теперішнього обласного Центру профілактики та боротьби з СНІДом.

Про це інформують на сайті Вінницької обласної ради.

Відповідно до ухваленого рішення, до Статуту Центру профілактики та боротьби зі СНІДом було внесено зміни. Тепер заклад матиме назву «Клінічний Центр інфекційних хвороб» та прийматиме відповідну категорію хворих. Центр профілактики та боротьби зі СНІДом і надалі обслуговуватиме населення, увійшовши до структури Центру інфекційних хвороб.

Як йдеться в повідомленні, керівника медичного закладу Ігоря Матковського депутати зобов’язали у місячний термін забезпечити державну реєстрацію Статуту, викладеного в новій редакції, і надати копію зареєстрованого Статуту управлінню спільної комунальної власності територіальних громад Вінницької області.

Обласна інфекційна лікарня працюватиме у вивільнених приміщеннях психіатричної лікарні №2, що у Медмістечку. Нині у лікарні розгорнуто 90 «ковідних» ліжок, ще 80 розгорнуть найближчим часом.

Нагадаємо, 9 вересня стало відомо про створення Центру інфекційних захворювань на базі вінницького Центру СНІДу. В закладі спочатку планували розгорнути 80 ліжок для хворих на COVID-19. Згодом Вінницький обласний клінічний центр профілактики та боротьби зі СНІДом оголосив набір на вакансії лаборантів та лікарів-лаборантів.

Нещодавно інфекціоніст Ігор Матковський розповів, як далі розвиватиметься ситуація з захворюваністю на коронавірус.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото ‒ ілюстративне