9 квіт. 2020 15:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

128

0

У Вінниці показали лікарню, де рятують життя хворим на COVID-19

У Вінниці показали лікарню, де рятують життя хворим на COVID-19

В сучасній реанімації Вінницької МКЛ актуальною залишається проблема обладнання для лікування хворих на коронавірус


У Вінниці показали лікарню, де рятують життя хворим на COVID-19

В реанімації Вінницької міської клінічної лікарні №1 триває боротьба з коронавірусом. Там на сьогодні лікують хворих з найважчим перебігом COVID-19. Лікарі щоденно стикаються з проблемами під час своєї роботи, адже необхідного обладнання для лікування інфікованих пацієнтів досі немає. Кошти з міського бюджету виділили, апаратуру – замовили, але затримуються постачальники.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «ВІТА» від 8 квітня.

«Ми виділили 48 мільйонів, але то є бюджетні кошти, і ми не можемо їх перевести в готівку та купувати так, як пропонує будь-який постачальник. Остання поставка в нас була на 31-е число, але знову ж таки, ми будемо мати велику надію, що ця поставка не буде дуже відтягуватися в термінах», - розповідає мер Вінниці Сергій Моргунов.

У Вінниці показали лікарню, де рятують життя хворим на COVID-19

За час, відколи до Вінниці дісталася епідемія коронавірусу, у боксах на першому поверсі інфекційного відділення лікарні до кожного ліжка провели кисневу магістраль, на другому – в пришвидшених темпах тривають роботи. Тут планують встановити 13 апаратів штучної вентиляції легень.

Відділення інтенсивної терапії в першій міській лікарні створили ще у 2016-му році. Це була реакція міської влади на виклики тодішньої епідемії грипу, яка забрала життя 24 вінничан.

У Вінниці показали лікарню, де рятують життя хворим на COVID-19 - фото 2

«Дана реанімація була зроблена за всіма європейськими вимогами, тобто, були обладнані 9 робочих місць, створені безпечні та комфортні умови. Це був один з найбільших проектів, які були реалізовані силами територіальної громади. На сьогоднішній день це дуже потужне відділення, де є сучасне обладнання, де є навчений персонал, частина якого проходила стажування, в тому числі, і в наших італійських колег. І на сьогоднішній день саме лікарі відділення реанімації першої міської лікарні надають допомогу пацієнтам, які мають найтяжчий перебіг COVID-у, в тому числі і пацієнтам з важким перебігом запалення легень, в яких COVID ще не підтверджений. Йде процес закупівлі обладнання для інтенсивної терапії, розміщено замовлення на 20 апаратів ШВЛ за дорученням Вінницького міського голови. Перший апарат вже надійшов», - розповідає директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міськради Олександр Шиш.

У Вінниці показали лікарню, де рятують життя хворим на COVID-19 - фото 3


Нагадаємо, рішення про розподіл бюджетних коштів на боротьбу проти коронавірусу ухвалили на сесії міськради 18 березня.

Станом на ранок 9 квітня в місті 59 хворих на коронавірус. Загалом по області захворіло 102 людини.

Вінниця.info, відео – телеканалу «ВІТА»

title