5 верес. 2019 13:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

17

0

У Вінниці показали, як проводять термомодернізацію дитячих садочків. Фото

У Вінниці показали, як проводять термомодернізацію дитячих садочків. Фото

У Вінниці цього літа розпочали термомодернізацію 4-х дитячих садочків міста


У Вінниці показали, як проводять термомодернізацію дитячих садочків. Фото

У Вінниці цього літа розпочали термомодернізацію 4-х дитячих садочків міста. Зокрема, утеплення будівлі дитсадка №30, що на вулиці 600-річчя, 8. Тут утеплюють дах та стіни будівлі, займаються оздобленням фасаду, замінили двері та вікна на металопластикові. В одному із найстаріших дитсадочків, що розташований в мікрорайоні Вишенька, сьогодні знаходиться 320 дітей. Тут діє 10 груп: 2 – для дітей раннього віку (60) та 8 – для дітей дошкільного віку (260).

Як тривають ремонтні роботи, 5 вересня перевірив мер Вінниці Сергій Моргунов.

Директорка дитячого садочку Олена Черепашнюк зазначила, що за останні два роки в садочку оновили ігровий майданчик та обладнання. Тут придбали систему очистки води та пароконвектомат.

Сьогодні дитячий садочок комплексно утеплюють. Проектом також передбачено заміну віконних блоків на металопластикові. Керівник підрядної організації, яка займається ремонтом, зазначає, що раніше в дитсадку вікна було встановлено за рахунок батьків.

«Зараз чекаємо батьківських зборів, на яких будемо приймати рішення про подальшу долю цих вікон. Садочок ними не розпоряджається. Рішення вже за батьками. Захочуть – продадуть, захочуть – розберуть і віддадуть на благоустрій. Дерев’яні вікна ми всі вивезли, а металопластикові ось тут залишили», – каже Віктор Цибуля, керівник підрядної організації ПП «Арка – ПТФ».

У Вінниці показали, як проводять термомодернізацію дитячих садочків. Фото

Також тут планують облаштувати пандуси біля основних входів до закладу, влаштувати блискавкозахист. На сьогоднішній день проведено всі демонтажні роботи. Виконуються роботи по утепленню зовнішніх стін будівлі мінераловатною плитою, ремонт ґанків, вентиляційні канали виведені вище горщного даху та влаштоване нове покриття.

Загальна площа утеплення та оздоблення фасаду – 1632 м², утеплення фундаментів та стін підвалу – 370 м², та облаштування покрівлі з металочерепиці – 1490 м². Це дасть можливість економити на витраті енергоресурсів майже вдвічі.

«Вже на 95% зроблений дах. Реконструкцію будівлі дитячого садочку почали ремонт з даху – підняли всі вентиляційні шахти. Нині змінили дах – на зміну рубероїдній покрівлі, постелили металочерепицю. Також утеплили. Наполовину зробили термомодернізацію фасадів та замінили всі вікна та двері», – додає Віктор Цибуля.

У Вінниці показали, як проводять термомодернізацію дитячих садочків. Фото  - фото 2

Роботи по реконструкції закладу мають завершити до кінця жовтня. Зараз на об’єкті працює майже 30 робітників.

«Починаючи з 2015 року ми розпочали процес термомодернізації закладів освіти та охорони здоров’я. Заклади освіти взяли в першу чергу, тому що їх майже 80. Важливий момент те, що це робиться для того, щоб створити комфортні умови, щоб був нормальний температурний режим в осінній та зимовий періоди. До сьогоднішнього року ми зробили 18 закладів. Цей процес потрібно продовжити більш інтенсивно, враховуючи ту кількість закладів.

Ми взяли в банку кредит на 249 мільйонів на 14 закладів – 11 дитячих садочків та 3 школи. Зараз просимо деякі корективи, тому що за рахунок проведення тендерних процедур в нас виникла економія і ми добавили ще дві школи – 10 та 13-ту. Це буде 16 закладів загалом. Крім даного дитсадка, ми також у 4-х вже почали роботи з термомодернізації», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

У Вінниці показали, як проводять термомодернізацію дитячих садочків. Фото  - фото 3

У Вінниці показали, як проводять термомодернізацію дитячих садочків. Фото  - фото 4

У Вінниці показали, як проводять термомодернізацію дитячих садочків. Фото  - фото 5

У Вінниці показали, як проводять термомодернізацію дитячих садочків. Фото  - фото 6

У Вінниці показали, як проводять термомодернізацію дитячих садочків. Фото  - фото 7

У Вінниці показали, як проводять термомодернізацію дитячих садочків. Фото  - фото 8

У Вінниці показали, як проводять термомодернізацію дитячих садочків. Фото  - фото 9

У Вінниці показали, як проводять термомодернізацію дитячих садочків. Фото  - фото 10

Вінниця.info