27 лют. 2020 17:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

99

0

У Вінниці показали, як «з нуля» будують дорогу, що з’єднає дві вулиці. Відео

У Вінниці показали, як «з нуля» будують дорогу, що з’єднає дві вулиці. Відео

Дорога будується з тротуарами і велодоріжками


У Вінниці показали, як «з нуля» будують дорогу, що з’єднає дві вулиці. Відео

У місті триває будівництво дороги по вулиці Гонти. Роботи тривають на двох ділянках. Перша, довжиною 966 метрів, – це існуюча дорога, де передбачена реконструкція. Друга має протяжність 1 217 метрів, і на цій частині будують дорогу з «нуля». Нова магістраль з’єднає вулиці Київську і Батозьку та зменшить транспортне навантаження на інші вулиці.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Будівництво дороги по вулиці Гонти має важливе транспортне значення для Вінниці, адже може розвантажити автошляхи, що ведуть до залізничного вокзалу, зокрема, проспект Коцюбинського. Крім того, нова дорога значно скоротить час проїзду з вул. Київської до району вокзалу та Центрального ринку.

На ділянці, де відбувається будівництво дороги з «нуля», наразі тривають підготовчі роботи. Спочатку територію розчистили від чагарників та сміття, яке накопичувалось тут роками. Потім побудували зливову каналізацію, облаштували основу під майбутню дорогу. Почали укладати щебеневий шар та бордюрний камінь.

Ця ділянка матиме протяжність 1 217 м, ширину 7 м, тротуар завширшки 1,5 м та велодоріжки з обох боків по 1,5 м.

«Для забезпечення водовідведення поверхневої води запроектовано зливову каналізацію з водоприймальними колодязями в кількості 10 шт та зливовим колектором діаметром 400 мм та протяжністю 200 м. Випуск дощових стоків передбачено в існуючу відкриту зливову мережу, яка проходить поруч», - розповів заступник директора департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк.

Ділянка вулиці Гонти із твердим покриттям, де відбувається реконструкція, має протяжність 966 м.

Загальна довжина всієї запроектованої дороги по Гонти становить 2 183 м.


Вiнниця.info, відео Вінницької міської ради

title