27 лип. 2020 14:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

84

0

У Вінниці покажуть виставку, присвячену торгівлі людьми

У Вінниці покажуть виставку, присвячену торгівлі людьми

30-го липня відбудеться відкриття виставки у Києві, а до Вінниці експозицію привезуть наприкінці вересня.


У Вінниці покажуть виставку, присвячену торгівлі людьми

З 24-го до 30-го вересня у Вінниці презентуватимуть виставку «Очікування Vs Реальність», яка піднімає проблему сучасного рабства. У виставці покажуть 9 реальних історій людей, які їхали на роботу за кордон, маючи кожен свої мрії та надії, але постраждали від експлуатації роботодавцем і не отримали ні копійки за свою роботу. Відкриття виставки відбудеться у Києві 30-го липня, у Всесвітній день протидії торгівлі людьми, після чого експозицію покажуть ще у 18-ти містах Україні.

Про це повідомляють на сайті Вінницької облдержадміністрації.

Як йдеться в повідомленні, презентовані на виставці історії – це свідчення людей, які їхали на роботу за кордон. У кожного з них була своя давно омріяна ціль. Хтось хотів купити нарешті свою квартиру, хтось автомобіль, хтось – заробити гроші на навчання дитині. Проте, ця поїздка «на заробітки» не виправдала очікувань. Ці українці постраждали від експлуатації роботодавцем і не отримали за свою тяжку працю ні копійки.

Виставка «Очікування Vs Реальність» буде відкрита для відвідувачів у київському парку ім. Тараса Шевченка з 30 липня до 12-го серпня. А далі експозиція вирушить іншими великими містами України. Загалом, виставка побуває в 18 містах, а закриття відбудеться в Одесі 9-го грудня.

У Вінниці виставка перебуватиме з 24 по 30 вересня. Кожен її відвідувач зможе поставити свої питання експертам, матиме змогу проконсультуватися та отримає поради, як подбати про власну безпеку та безпеку своїх рідних.

Варто зазначити, що тільки за роки незалежності України 260 000 людей постраждали від торгівлі людьми.

Довідково:

Торгівля людьми – це форма сучасною рабства та порушення прав людини, що здійснюється з метою отримання прибутку з експлуатації чоловіків, жінок дітей. Це також кримінальний злочин, який карається згідно з Кримінальним кодексом України позбавленням волі на строк від 3-х до 15-ти років.

Дохідність цієї індустрії в світі середньорічно перевищує 150 млрд дол США (за даними Міжнародної організації праці).

Починаючи з 2000 року, за допомогою до неурядових організацій звернулось понад 16 тисяч українців, які постраждали віл торгівлі людьми. Тенденція останніх років свідчить про те, що переважно в ситуації експлуатації серед українців потрапляють чоловіки.

Нагадаємо, на Вінниччині повідомили про підозру учасникам організованої злочинної групи, що займались торгівлею людьми.

Вінниця.info, фото – ілюстративне