29 лип. 2021 14:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

55

0

У Вінниці поліцейські затримали неповнолітнього продавця наркотиків

У Вінниці поліцейські затримали неповнолітнього продавця наркотиків

Вилучені психотропи направлені на експертизу.


У Вінниці поліцейські затримали неповнолітнього продавця наркотиків

У 16-річного студента одного із вінницьких навчальних закладів оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю вилучили понад 50 грамів PVP-солі, вартість якої на чорному ринку становить близько 30 тисяч гривень. Хлопця раніше вже затримували за вчинення аналогічного злочину. Такий злочин карається позбавленням волі терміном до 10 років з конфіскацією майна.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції.

28 липня під час проведення оперативних заходів слідчі Вінницького районного управління поліції спільно з працівниками Управління боротьби з наркозлочинністю задокументували злочинну діяльність неповнолітнього жителя обласного центру.

У 16-річного затриманого поліцейські вилучили понад 50 грамів наркотичної солі, яку він планував продати у Вінниці шляхом облаштування закладок через Інтернет-магазин.

У Вінниці поліцейські затримали неповнолітнього продавця наркотиків

У квітні цього року підлітка уже затримували за підозрою у розповсюдженню наркотиків. Він разом з однолітком через мобільні додатки займались продажем психотропів. Вони робили закладки та скидали клієнтам інформацію про місце їх розташування. Наразі за цим фактом слідством розслідується кримінальне провадження.

Вилучені психотропи направлені на експертизу. Підлітка затримали в процесуальному порядку, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного ходу.

У Вінниці поліцейські затримали неповнолітнього продавця наркотиків  - фото 2

Слідством відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що кримінальна відповідальність за продаж наркотиків та психотропів настає з 16-річного віку.

У Вінниці поліцейські затримали неповнолітнього продавця наркотиків  - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото поліції