6 листоп. 2019 12:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

52

0

У Вінниці поліція розшукує чоловіка, який приніс гранату до «Книжки»

У Вінниці поліція розшукує чоловіка, який приніс гранату до «Книжки»

З будівлі було евакуйовано близько 100 людей.


У Вінниці поліція розшукує чоловіка, який приніс гранату до «Книжки»

5 листопада, близько 13.45 на спецлінію поліції 102 надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік приніс у один з кабінетів «Книжки» гранату. З будівлі було евакуйовано близько 100 людей. Нині поліція встановлює особу правопорушника.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Вінницькій області.

Відразу після отримання повідомлення, на місце події виїхали працівники слідчо-оперативної групи, криміналісти, поліцейські-вибухотехніки та кінологи.

Опитані слідчими очевидці події розповіли, що чоловік зайшов до їх приміщення та залишив на столі предмет, схожий на гранту «РГД-5» та запал до неї. Він попросив здати боєприпас поліцейським.

У діях правопорушника вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання до 7 років ув’язнення.

Поліція звертається з проханням до громадян, які володіють будь-якою інформацією, яка допоможе встановити особу чоловіка, повідомляти за тел. (0432) 59-40-99 або 102.

Нагадаємо, минулої доби, у Вінниці через повідомлення про «замінування» житлових будинків, дитячих садочків, торгових центрів та лікарень, поліцейські евакуювали понад 9 тисяч людей. Вибухонебезпечних предметів після перевірки не виявили.

Вінниця.info