13 жовт. 2020 17:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

367

0

У Вінниці помер колишній головний лікар «Пироговки» Петро Гунько

У Вінниці помер колишній головний лікар «Пироговки» Петро Гунько

Петро Маркович помер 13 жовтня на 72-му році життя


У Вінниці помер колишній головний лікар «Пироговки» Петро Гунько

У Вінниці після тривалої хвороби помер відомий медик, колишній очільник музею Миколи Пирогова Петро Гунько.

Петро Маркович помер 13 жовтня на 72-му році життя.

Про це повідомили на сторінці музею-садиби Миколи Пирогова.

«Особливим, цілодобовим трудовим здобутком у житті Гунька Петра Марковича була «Пироговка». Майже два десятиліття тривала напружена фахова робота з організації охорони здоров’я в обласній лікарні, активна співпраця з науковцями медуніверситету та захист дисертації.

Нова сторінка професійного життя розпочалась після призначення генеральним директором музею, яка пов’язана з охороною, збереженням, популяризацією унікальних пам’яток життя та діяльності М.І. Пирогова, які мають національне значення. Петро Маркович доклав чимало зусиль до реекспозиції музею в умовах обмеженого фінансування та проведення чергових ребальзамувань. Коли постало питання про долю десятого ребальзамування тіла М.І. Пирогова, мудрість та багаторічний досвід Гунька П.М. згуртували медичну спільноту, сформували робочу групу, успішно розпочали і гідно завершили проведення ребальзамування тіла геніального вченого зі світовим ім’ям», – повідомили в музеї.

Поминальна прощальна панахида відбудеться 14 жовтня о 16-й годині в приміщенні ритуальної служби «Реквієм», вул. Батозька (Кірова), 12. Церемонія прощання відбудеться в актовій залі Національного музею-садиби М.І. Пирогова 15 жовтня з 10:30 до 12:00 год.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі - https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Вінницької ОДА