19 січ. 2022 16:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

216

0

У Вінниці португальська компанія будуватиме завод з виробництва будматеріалів

У Вінниці португальська компанія будуватиме завод з виробництва будматеріалів

Передбачено створення понад 200 робочих місць


У Вінниці португальська компанія будуватиме завод з виробництва будматеріалів

На території Вінницького індустріального парку до 2025 року в планах збудувати завод, на якому вироблятимуть будівельні матеріали. Їх експортуватимуть у Німеччину, Люксембург та Португалію. Будуватиме завод португальська компанія «ТІСІЕС». Загальна сума інвестицій у будівництво виробництва становитиме більше 30 млн євро, з врахуванням вартості виробничого обладнання. Передбачено створення понад 200 робочих місць.

Про це повідомили у Вінницькій міській раді.

19 січня відбулась зустріч, на якій підписали угоди. Це договір суборенди земельної ділянки та договір про здійснення господарської діяльності ТОВ «ТІСІЕС УКРАЇНСЬКІ ІНВЕСТИЦІЇ» у межах Вінницького індустріального парку. Раніше, у 2019 році, було підписано Меморандум про порозуміння.

«На сьогодні у Вінниці є три індустріальних парки. І дуже приємно, що два з них вже на різних стадіях реалізації. Сподіваємося, що вам буде легко у Вінниці вести свій бізнес і ви досить швидко зможете побудувати свої виробничі потужності для виходу на заплановані параметри. Після будівництва заводу там працюватиме більше 200 вінничан», – каже заступник міського голови Андрій Очеретний.

Португальська компанія «ТІСІЕС» (TCS) відома завдяки патентуванню інноваційної системи будівництва, що зменшує вплив на навколишнє середовище, підвищує надійність будівель.

Власник ТОВ «ТІСІЕС УКРАЇНСЬКІ ІНВЕСТИЦІЇ» Джоао Педро Де Олівейра Феррейра Де Араужо розповів, що роботи по будівництву заводу планують розпочати в цьому році.

«Блоки, які виготовлятимуть на заводі у Вінниці, можна буде використовувати для будівництва різних споруд, будинків. З таких блоків вже реалізуються проекти у різних країнах. У Вінниці виготовлятимуть три види блоків: зовнішні, внутрішні та для даху. Сировину використовуватимемо з Німеччини, технології з Європи та США. Серед переваг Вінниці, які місця розташування заводу, – те, що вона знаходиться близько до Європи. Це важливо, адже продукція йтиме на експорт. На заводі плануємо створити інфраструктуру для працівників, буде можливість для підвищення кваліфікації співробітників».

Площа виробничих об’єктів заводу у Вінниці складатиме близько 7000 кв. м. Загальна сума інвестицій у будівництво виробництва становитиме більше 30 млн євро, з врахуванням вартості виробничого обладнання. Будівництво заводу заплановано на території Вінницького індустріального парку поруч з такими підприємствами, як ТОВ «Грін Кул» (UBC-Group) та майбутнім заводом з виробництва лиж та спортивного спорядження компанії «HEAD».

Будівництво та введення в експлуатацію виробничих об’єктів у Вінниці відбуватиметься у три етапи. На першому – заплановано побудувати і ввести в експлуатацію 3000 кв. м. За попередніми розрахунками ТОВ «ТІСІЕС УКРАЇНСЬКІ ІНВЕСТИЦІЇ» це відбудеться наприкінці 2022 – початку 2023 року. На другому і третьому етапах побудують - ще по 2000 кв. м. виробничих площ. Також поступово набиратиметься персонал. Реалізація третьої черги будівництва запланована орієнтовно на 2025 рік. На підприємстві працевлаштують понад 200 осіб, зокрема, операторів складання, спеціалістів з програмування обладнання та роботів.

У Вінниці португальська компанія будуватиме завод з виробництва будматеріалів

У Вінниці португальська компанія будуватиме завод з виробництва будматеріалів  - фото 2

У Вінниці португальська компанія будуватиме завод з виробництва будматеріалів  - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Вінницької міської ради