28 лют. 2020 11:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

88

0

З бюджету Вінниці виділять 800 тисяч гривень на посилення заходів захисту від коронавірусу

З бюджету Вінниці виділять 800 тисяч гривень на посилення заходів захисту від коронавірусу

У Вінниці додатково закуплять обладнання і медикаменти для виявлення і лікування інфекційних хвороб


З бюджету Вінниці виділять 800 тисяч гривень на посилення заходів захисту від коронавірусу

У Вінниці додатково закуплять обладнання і медикаменти для виявлення і лікування інфекційних хвороб, зокрема коронавірусу. Також на придбання захисту для медперсоналу інфекційного відділення міської клінічної лікарні №1.

28 лютого на сесії міської ради депутати підтримали відповідне рішення про виділення з бюджету міста 800 тисяч гривень, – повідомляє прес-служба ВМР.

Попередні закупівлі були проведені наприкінці минулого року. Але, враховуючи ситуацію з поширюваністю ГРВІ та уже підтверджену інформацію щодо виявлення коронавірусу в Румунії, Італії, Польщі, а також інших країнах Європи – прийнято рішення виділити ще 800 тисяч гривень з міського бюджету на додаткові заходи для створення запасу медичних засобів.

«Ряд заходів ми вже провели по наших лікарнях. Але необхідно закупити додатково обладнання, медикаменти, захисні засоби для медичного персоналу. Дай Бог, щоб коронавірус нас обійшов – і Україну в цілому, і Вінницю зокрема. Але закликаю всіх вінничан слідкувати за своїм здоров’ям і в разі перших симптомів, схожих на ГРВІ, одразу звертатись до сімейного лікаря», - сказав міський голова Сергій Моргунов.

Ці кошти будуть спрямовані на оснащення МКЛ №1, як лікарні, визначеної для розгортання госпітальної бази для надання медичної допомоги особам з підозрою на захворювання коронавірусом 2019-nCoV. Зокрема, будуть придбані безконтактні термометри для вимірювання температури, пульсоксиметри, які крім вимірювання пульсу визначають насиченість крові киснем. Закуплять антибіотики для лікування пацієнтів з важкими респіраторними інфекціями та їх ускладненнями. Для персоналу інфекційного відділення лікарні, будуть придбані додаткові засоби індивідуального захисту – спеціальні костюми, захисні щитки і рукавички. Частина коштів буде направлена на закупівлю дезінфікуючих засобів для обробки приміщень відділення, обладнання та засобів індивідуального захисту персоналу.

Крім того, буде підведено кисневу магістраль від терапевтичного корпусу лікарні до інфекційного відділення. «Це дуже важливо, адже є необхідним для проведення кисневої терапії пацієнтам при ускладненому перебігу респіраторної інфекції. Киснева магістраль дасть можливість облаштувати кисневі точки уже безпосередньо в боксах», - пояснює директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Нагадаємо, у Вінницькій, в разі чого, вже готові виявляти та лікувати хворих. Для лікарів провели навчання, а в громадському транспорті будуть проводити заходи дезінфекції. В області вже визначені госпітальні бази інфекційних відділень, де зможуть лікуватися хворі на коронавірус, якщо вони будуть. Загалом у районах наявні 89 боксованих кімнат.

Також показали палати інфекційного відділення, які підготували на випадок коронавірусу.

Вінниця.info