2 серп. 2019 10:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

115

0

У Вінниці працюватимуть інспектори з паркування, будуть створювати платні парковки та екопарковки. Розробили програму

У Вінниці працюватимуть інспектори з паркування, будуть створювати платні парковки та екопарковки. Розробили програму

У Вінниці візьмуться за впорядкування парковок


У Вінниці працюватимуть інспектори з паркування, будуть створювати платні парковки та екопарковки. Розробили програму


До сесії Вінницької міської ради підготували проект рішення Про затвердження Програми розвитку сфери паркування транспортних засобів на території Вінницької міської об’єднаної територіальної громади на 2019-2021 роки. Рішення погодив виконком 1 серпня.

В програмі зазначено, що існуюча система паркування у Вінниці характеризується браком місць для паркування, низькою якістю послуг з паркування автотранспорту, відсутністю облаштованих майданчиків паркувальними автоматами, автоматичними в'їзними та виїзними терміналами тощо. Також визначено, що потреба в паркувальних місцях становить не менше ніж 62 900 машиномісць.

Для того, щоб впорядкувати паркування транспортних засобів необхідно:

  • Створити систему «перехоплюючих» паркінгів та паркувальних майданчиків. Тариф на користування перехоплюючими паркувальними майданчиками (паркінгами) має бути пільговим. Плата за паркування транспортних засобів на тривалий час (більше двох годин) має бути меншою від плати за користування паркувальними майданчиками при погодинній оплаті за тарифами відповідної територіальної зони. Для «перехоплюючих» паркувальних майданчиків (паркінгів), фінансування будівництва та обладнання яких буде здійснюватись за рахунок коштів інвесторів, в умовах інвестиційного конкурсу передбачити необхідність забезпечення інвестором вартості паркування не вище рівня тарифів на послуги з користування «перехоплюючими» паркувальними майданчиками (паркінгами), встановлених для муніципальних паркувальних майданчиків.
  • Впорядкувати простори для паркування у центральній частині міста.
  • Застосувати тарифів на паркування, залежно від зональної подільності міста, з диференційним збільшенням від околиць міста до центральної частини (I, II та III зони).
  • Створити екопарковки «Зелений острів». Це нововведення в облаштуванні паркувальних майданчиків, найбільш екологічний варіант з усіх на цей момент. Реалізація проекту планується на територіях, які не входять до переліку озеленених територій загального призначення. Це створення нових додаткових озеленених територій, оснащених для паркування автомобілів.
  • Встановлювати обмежувальні перешкоди (стовпчики) на тротуарних частинах вулиць центральної частині міста та у місцях заборони на паркування. Запровадження використання вказаних інструментів надасть можливість вирішити проблеми безпеки і організації дорожнього руху, максимально ефективно використовувати місця для паркування, зменшити автомобільні затори, звільнити тротуари від автомобілів, примусити водіїв паркувати транспортні засоби тільки у відведених для цього місцях.

Програма передбачає реалізацію комплексу завдань за пріоритетними напрямами, що сприятимуть розв'язанню визначених соціально-економічних проблем.

Також у Вінниці з листопада працюватимуть інспектори з паркування, їх формений одяг 1 серпня затвердив виконком.

Шеврон для форменого одягу інспекторів з паркування


У Вінниці працюватимуть інспектори з паркування, будуть створювати платні парковки та екопарковки. Розробили програму

Раніше Вiнниця.info публікувала репортаж, як паркують автівки в центрі Вінниці.

У Вінниці працюватимуть інспектори з паркування, будуть створювати платні парковки та екопарковки. Розробили програму - фото 2


Вiнниця.info