11 лют. 2020 15:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

104

0

У Вінниці презентували регіональне відділення «Національний центр розвитку агрофінансування»

У Вінниці презентували регіональне відділення «Національний центр розвитку агрофінансування»

Проект має стати дорадчим центром для виробників


У Вінниці презентували регіональне відділення «Національний центр розвитку агрофінансування»

11 лютого громадська спілка «Національний центр розвитку агрофінансування», за підтримки проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку в Україні», провели презентацію регіонального відділення «Національного центру розвитку агрофінансування», який повинен стати для виробників дорадчим центром. Формат роботи центру передбачатиме проведення індивідуальних консультацій, тренінгів, навчання, пошуку більш оптимальних умов залучення кредитних ресурсів, що призведе до більшої рішучості громадян розпочати власний бізнес. Серед учасників заходу були присутні перший заступник голови ОДА Сергій Здітовецький, директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Микола Ткачук, керівники сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, представники проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку», Асоціації фермерів та приватних землевласників України, Укрдержфонду, представники банків, компанії – постачальники агроресурсів.

Про це повідомляють на сайті Вінницької облдержадміністрації.

«Агропромисловий комплекс Вінниччини динамічно розвивається і впродовж останніх років виробництво сільськогосподарської продукції зростає не лише в кількісних показниках, а й в якісних. В першу чергу це стосується галузі тваринництва, садівництва, а також динамічно розвивається органічне виробництво. Сьогодні в Україні Вінницька область є одним з найпотужніших аграрних регіонів. Тож необхідно забезпечити тісну комунікацію, яка об’єднуватиме сільгоспвиробників та науковців, а з боку влади необхідно створювати можливості задля розвитку малого та середнього сільськогосподарського підприємництва», – звернувся до присутніх Микола Ткачук на початку зібрання. Він підкреслив, що аграрний сектор є одним з найперспективніших для Вінницької області.

У Вінниці презентували регіональне відділення «Національний центр розвитку агрофінансування»

«Наша область є лідером у виробництві такої стратегічної продукції як зерно, цукровий буряк, картопля, плодово-ягідні культури, м’ясо та молоко. Кожний четвертий кілограм цукру вироблено на Вінниччині. Результати роботи у цій галузі дають поштовх подальшому розвитку супутніх галузей, нарощення експортного потенціалу та забезпечення продовольчим ресурсом населення. На сьогоднішній день, аграрний виробник має окремі можливості залучати необхідні фінанси. Це і банківські кредити, залучення додаткових ресурсів по укладених фінансових чи товарних аграрних розписках та використання лізингових механізмів. Проте, знайти більш оптимальні варіанти залучення додаткового ресурсу, враховуючи наявні у виробника умови, залишається досить складним питанням. Тому сьогодні, перед органами влади стоїть завдання щодо повного інформування сільгоспвиробників про наявні фінансові механізми залучення необхідних ресурсів, підвищення їх фінансової грамотності, участь у державних програмах підтримки аграрного сектора», – розповів також під час свого виступу Сергій Здітовецький.

У Вінниці презентували регіональне відділення «Національний центр розвитку агрофінансування» - фото 2

Варто зазначити, що в сучасних реаліях до процесу менеджменту сільськогосподарського виробництва все більше долучаються інноваційні цифрові технології. Сьогодні ж представлено онлайн-платформу «Кабінет Аграрія», якою передбачається фокусування пошуку необхідної інформації при допомозі цифрових продуктів, спеціально розроблених компанією «AgriAnalitica» для сільськогосподарських виробників. Це, в свою чергу, спростить сільгоспвиробникам використання часу для прийняття ефективного рішення.

Всі ці заходи організовуються та проводяться з метою стимулювання підприємницької активності, підвищення продуктивності та ефективності праці, посилення конкурентоспроможності аграрного бізнесу, створення нових робочих місць та розвитку сільських територій.

Крім того в ході зібрання відбулось урочисте підписання меморандуму про співробітництво між Департаментом агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА, ГС «Національний центр розвитку агрофінансування» та Агенцією регіонального розвитку Вінницької області.

У Вінниці презентували регіональне відділення «Національний центр розвитку агрофінансування» - фото 3

У Вінниці презентували регіональне відділення «Національний центр розвитку агрофінансування» - фото 4

У Вінниці презентували регіональне відділення «Національний центр розвитку агрофінансування» - фото 5

Вінниця.info