24 лют. 2021 13:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

261

0

У Вінниці пропонують реконструювати кінотеатр «Росія» на Палац спорту

У Вінниці пропонують реконструювати кінотеатр «Росія» на Палац спорту

Зареєстрували петицію


У Вінниці пропонують реконструювати кінотеатр «Росія» на Палац спорту

Вінничанин Василь Музика зареєстрував петицію до міської ради з пропозицію реконструювати будівлю кінотеатру «Росія» на «Палац спорту Вінниці». Чоловік зазначає: враховуючи те, що в Україні немає багатоцільового спорткомплексу, який би зміг прийняти міжнародні змагання на 5 тисяч учасників, Вінниця могла б стати спортивною столицею країни в разі реалізації такого проекту.

«З офіційних джерел відомо, що будівля кінотеатру «Росія» перебуває у оренді у компанії «Інтехдоксервіс» на підставі рішення ВМР 2852 від 24.06.10 р., яка в свою чергу передавала цю будівлю в суборенду. Звідси така кричуща занедбаність будівлі. Термін оренди до 2021 р., отже саме цю будівлю кінотеатру «Росія» громада міста бачить як потужний, багатоцільовий спортивний комплекс для проведення змагань», – йдеться в зверненні.

Чоловік зазначає, що через відсутність в країні багатоцільового спортивного комплексу, який міг би прийняти міжнародні змагання на 5 тисяч учасників та 5 і більше тисяч глядачів, реконструкція кінотеатру «Росія» на «Палац спорту Вінниця» була б найкращим рішенням.

«Таке перетворення кінотеатру або його знесення та будівництво сучасного палацу спорту зробить з нашого міста спортивну столицю України! Тим більше, що Вінниця приймає на протязі року більше 100 змагань з різних видів спорту всеукраїнського рівня.

На сьогодні у Вінницької ГО «Взаємодія» є потужна та унікальна інтернет платформа та технічна база а саме: автоматизована система ведення змагань, онлайн трансляція, архівація подій дозволяючи проводити змагання на найвищому рівні, талановиті тренери, підтримка суміжних федерацій, які виховують чемпіонів, є меценати, які готові підтримати таку ініціативу, але у співпраці з міською владою», – зазначає Василь Музика, який є віце-президентом громадської організації.

За його словами, Вінниччина багато років є лідером у багатьох соціальних рейтингах, є найкращим містом для ведення бізнесу, «отже час зробити Вінницю спортивною Меккою з найкращою молоддю».

Аби петицію розглянули в міській раді, за неї мають проголосувати 350 вінничан. На сьогодні звернення підтримав 41 мешканець міста.

Нагадаємо, раніше у Вінниці зареєстрували петицію з проханням створити відділення кікбоксингу на базі міських спортивних шкіл.

Напередодні ми підготували фоторепортаж з центру Вінниці, де показали, як виглядали деякі відомі локації десятки років тому. Серед них – і занедбаний на сьогодні кінотеатр «Росія».

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info