15 лют. 2021 16:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Культура
0

131

0

У Вінниці пропонують створити музей під відкритим небом – петиція

У Вінниці пропонують створити музей під відкритим небом – петиція

Автор звернення пропонує створити в місті музей, на території якого будуть розміщені автентичні хати-мазанки та дерев’яні храми.


У Вінниці пропонують створити музей під відкритим небом – петиція

Вінничанин Віталій Солодовник зареєстрував петицію до міської ради з проханням створити у місті скансен – музей під відкритим небом. Чоловік в петиції пропонує розмістити на території скансену автентичні українські хати-мазанки та дерев’яні храми XVIII-го століття.

«В умовах активного розвитку української культури, поширенню її серед громадян України та протидії культурної експансії ворога, пропоную створити у місті Вінниця скансен традиційних пам’яток української архітектури (з відповідним розташуванням у них музеїв). Розмістити на території скансену автентичні відтворені українські хати мазанки, дерев’яні храми XVIII століття (перенесення тих, що пустують з сіл, з повною їх реставрацією) та інших будівель, притаманних подільській школі зодчества XVIII-XIX століть», – йдеться у зверненні.

Аби петицію розглянули в міській раді, за неї мають проголосувати 350 вінничан. На сьогодні за звернення проголосували двоє мешканців міста. Термін збору підписів триває протягом 14 днів.

Нагадаємо, наприкінці минулого року у Вінниці пропонували створити музей «Підземна Вінниця». Втім, тоді пропозиція не набрала необхідної кількості голосів.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – автора петиції