2 верес. 2020 10:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

60

0

У Вінниці пропонують закупити до шкіл та дитячих садків дезінфікуючі килими – петиція

У Вінниці пропонують закупити до шкіл та дитячих садків дезінфікуючі килими – петиція

На думку автора, це буде зручніше для школярів, яким не доведеться носити з собою додаткову пару змінного взуття, та зменшить ризики скупчень на вході до навчальних закладів.


У Вінниці пропонують закупити до шкіл та дитячих садків дезінфікуючі килими – петиція

1 вересня вінничанин зареєстрував до міської ради петицію з пропозицією закупити до шкіл та дитячих садків дезінфікуючі килими. На думку автора, це буде зручніше для школярів, яким не доведеться носити з собою додаткову пару змінного взуття, та зменшить ризики скупчень на вході до навчальних закладів.

«На сьогодні, незважаючи на те, що в школах пролунали перші дзвоники, сам подальший навчальний процес в умовах карантину виглядає дещо незрозумілим. А за відсутності чітких рекомендацій з боку МО, основна відповідальність покладається на педагогічні колективи та адміністрацію навчальних закладів. Тому багато шкіл «беруть ініціативу в свої руки» та самостійно запроваджують додаткові заходи. Зокрема, ряд шкіл вводять правило «змінного взуття». З одного боку це логічно: маска – дезінфектор – чисте взуття. Все це мінімізує ризики. Але уявімо портфель наймолодших учнів та ще дві пари змінного взуття (у випадку фізкультури) – трохи занадто. Я вже не кажу про сам процес зміни взуття при вході в школу і скупчення дітей… Крім того, зайві пакунки створюють додаткові незручності в громадському транспорті, якщо дитина користується ним.

Тому з метою полегшення навантаження на плечі школярів та для загальної зручності, пропоную розглянути можливість встановлення в кожній школі та ДНЗ спеціальних дезінфекційних матів-килимків. Це не лише полегшить ношу школярів, а й зменшить скупчення дітей при вході до школи», – зазначає автор в своєму зверненні.

Станом на 2 вересня петиція вже набрала 25 голосів. Аби її розглянули в міській раді, необхідно 350 підписів.

Нагадаємо, у Вінниці закупили засоби індивідуального захисту для шкіл та дитячих садків. Мер заборонив збирати на це гроші з батьків.

Вінниця.info, фото – ілюстративне