3 квіт. 2020 14:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

70

0

У Вінниці просять дозволити проїзд в громадському транспорті людям з інвалідністю – петиція

У Вінниці просять дозволити проїзд в громадському транспорті людям з інвалідністю – петиція

Це вже не перше таке звернення, пов'язане з нещодавніми обмеженнями


У Вінниці просять дозволити проїзд в громадському транспорті людям з інвалідністю – петиція

2 квітня вінничанка зареєструвала звернення до міської влади з проханням дозволити проїзд в громадському транспорті людям з інвалідністю І та ІІ груп, а також тим, хто доглядає за людьми з інвалідністю чи літніми мешканцями. Як альтернативу, авторка петиції пропонує створити автолавку, якою підвозитимуть необхідні ліки та продукти жителям з маломобільних груп населення.

«шановна міська влада!
є окремі місця в приватому секторі, де до найближчого продуктового магазину 3 зупинки, а до аптеки - навіть всі 8. Але ж до самої зупинки ще йти часто кілометр. такі переходи не під силу літнім і немічним людям, а на швидкій зараз часто непривітні диспетчери, які навіть слухати не хочуть, що людина стара, немічна і нікуди йти не може!

і яким чином повинна пересуватись людина, яка вдома має дітей-немовлят, а в іншому кінці міста інвалідів двадцяти чи тридцятих років народження, і обидва приміщення малі, виключають можливість тимчасово жити разом?

або облаштуйте автолавку, яка всім-всім інвалідам та іншим маломобільним групам населення буде везти продукти і ліки, причому не тих волонтерів, які везли незрозуміли цукерки, мінеральну воду, а реально везти ТЕ ЩО ТРЕБА І ПО ГРАФІКУ хліб, крупи, м`ясо, овочі, фрукти і все, що передбачає дієта такої людини, а на дієтах вони через одного.
або якщо не можете організувати, хоча б дайте їм та їх доглядальникам можливість зайти в транспорт в протівогазах і рукавицях
створіть телефон довіри для людей, які не можуть дістатись аптек»,
- пише жінка в своєму зверненні (граматика, орфографія та пунктуація повністю збережені).

Аби петицію розглянули в міській раді, необхідно, аби вона зібрала 350 підписів. Наразі звернення підтримали 4 людини.

Нагадаємо, раніше подібну петицію вже реєстрували. Тоді автор зазначав про труднощі, з якими стикаються мешканці віддалених мікрорайонів міста.

Причиною цим зверненням є тимчасова заборона проїзду в громадському транспорті для всіх, окрім працівників критичної інфраструктури. Такі люди зможуть користуватися проїздом, завчасно оформивши спеціальні перепустки.

Вінниця.info