17 берез. 2021 14:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

93

0

У Вінниці просять облаштувати острівець безпеки та металеве огородження на Поділлі

У Вінниці просять облаштувати острівець безпеки та металеве огородження на Поділлі

Зареєстрували петицію


У Вінниці просять облаштувати острівець безпеки та металеве огородження на Поділлі

Вінничани Ярослав Дем’яненко зареєстрував петицію, в якій просить облаштувати металеве огородження та острівець безпеки за перехрестям вулиць Зодчих та Академіка Ющенка по периметру тротуару від автомобільної дороги. За словами автора петиції, це зменшить кількість ДТП, що стаються на частині дороги по вулиці Зодчих.

«Впродовж останніх десяти років частина автомобільної дороги по вулиці Зодчих та її перехрестя з автодорогою вулиці Академіка Ющенка є аварійною ділянкою підвищеної небезпеки. З 2011 року в мікрорайоні Поділля, на відрізку вул.Зодчих (Фонтанна площа – бар Карабас) сталося 4 ДТП. Дві з них – зі страшними смертельними наслідками.

Щоденно, особливо у вечірню пору доби, можна спостерігати водіїв, які порушуючи як вимоги Правил дорожнього руху, так і здоровий глузд, рухаються на швидкостях 110-130 км/год, нехтуючи сигналами світлофора вказаного вище перехрестя. Такі дії правопорушників є небезпечними для мешканців навколишніх будинків та людей, що прогулюються поруч. На площі, біля дороги розміщується фонтан, як культурний та розважальний елемент благоустрою, також побудований дитячий майданчик, де вечорами часто полюбляє збиратись та відпочивати значна кількість людей – дітей, молодих пар та сімей.

Але враховуючи вищезазначене, ми постійно хвилюємся, що через безглуздість одного водія-порушника, під час вечірньої прогулянки зі своїми сім’ями виявиться, що вона може стати останньою. Тому, з метою забезпечення безпеки руху водіїв та пішоходів, а також попередження настання летальних наслідків у майбутньому –ПРОСИМО:

1).Забезпечити та здійснити заходи по влаштуванню центрального піднятого острівця безпеки на перехресті вулиці Зодчих та вулиці Академіка Ющенка, з улаштуванням кільцевої розв’язки проїзної частини, що безпосередньо вплине на обмеження швидкості руху автотранспортних засобів під час проїзду перехрестям;

2).Забезпечити та здійснити заходи по влаштуванню металевого бар’єрного огородження за перехрестям вулиць Зодчих та Академіка Ющенка по периметру тротуару від автомобільної дороги в сторону руху до вулиці Пирогова, що безпосередньо вплине на безпеку пішоходів тротуару та відвідувачів площі біля фонтану.

Врегулювання цих питань є життєво важливим для людей, особливо мешканців поруч розташованих будинків. А тому просимо розглянути дане звернення у найкоротший строк та задовільнити його у повному обсязі», – йдеться в петиції.

Щоб петицію розглянули у міській раді, треба зібрати 350 підписів.

Нагадаємо, вночі 13 березня у Вінниці в мікрорайоні Поділля сталась ДТП, внаслідок якої одна людина загинула, інша - з важкими травмами госпіталізована в лікарню. Аварія терпилась біля кафе «Карабас», неподалік місця, де 10 років тому загинули дві студентки і 25-річний хлопець.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info