27 трав. 2021 13:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

62

0

У Вінниці просять організувати інформаційну кампанію щодо запобігання ДТП у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння

У Вінниці просять організувати інформаційну кампанію щодо запобігання ДТП у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння

Авторку петиції обурила подія, яка сталася кілька днів назад, коли п’яна жінка збила підлітка


У Вінниці просять організувати інформаційну кампанію щодо запобігання ДТП у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння

27 травня вінничанка Олена Стеценко зареєструвала петицію, в якій просить організувати у місті інформаційну кампанію щодо запобігання ДТП у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння. Авторку петиції обурила подія, яка сталася кілька днів назад, коли п’яна жінка збила підлітка. Дитина зараз знаходиться у реанімації.

Вінничанка додає, що можна також організувати розміщення зовнішньої реклами, як соціального продукту.

«У Вінниці 45520 школярів. І попри покращення якості доріг, будівництва додаткових тротуарів, які є безпечними для пішоходів, у Вінниці ніхто з мешканців міста не застрахований від потрапляння в ДТП через водіїв авто, які сідають за кермо у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Подія, яка сталась на вулиці І.Богуна 24 травня, збурила усе місто. Адже жертвою п’яної водійки став підліток, який йшов до школи, не порушуючи правил дорожнього руху по тротуару. Хлопець зараз знаходиться в реанімації у важкому стані.

Законодавство передбачає за вчинення такого важкого кримінального правопорушення покарання, але не дає можливості запобігти вчиненню таких злочинів. Саме цьому могла б допомогти широка інформаційна кампанія, яку проводять усі цивілізовані країни, залучаючи до її проведення не тільки інформаційні ресурси але і громадськість.

Вінниця є європейським містом, яке пропагандує європейські цінності такі як повага до людського життя та безпеки людини. Саме тому дуже доречним і необхідним, на нашу думку, була б така широка інформаційна кампанія ініційована громадськістю, розроблена відповідними інформаційними фахівцями та підтримана Вінницькою міською радою.

Покладаючись на вищевикладене, наполягаємо у найкоротші терміни розглянути можливість планування та проведення такої просвітницької інформаційної кампанії щодо запобігання керування в стані алкогольного та наркотичного сп’яніння з залученням комунальних ЗМІ, телебачення та інших інформаційних ресурсів Вінницької територіальної громади, включаючи можливості розміщення зовнішньої реклами, як соціального продукту. Адже така просвітницька кампанія може врятувати чиєсь життя», – йдеться у петиції.

Наразі петицію підписали четверо вінничан. Щоб її розглянули у міській раді, треба зібрати 350 підписів.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info