22 черв. 2022 10:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Місто
0

172

0

У Вінниці просять перейменувати вулицю Москаленка на Тимка Падури

У Вінниці просять перейменувати вулицю Москаленка на Тимка Падури

Зареєстрували петицію


У Вінниці просять перейменувати вулицю Москаленка на Тимка Падури

Вінничанин Костянтин Щигорцов зареєстрував петицію, в якій просить перейменувати вулицю Москаленка, що у мікрорайоні Тяжилів, на вулицю Тимка Падури.

«Перейменувати вулицю у мікрорайоні Тяжилів, котра носить ім’я радянського маршала Кирила Москаленка. Росіянина і представника тоталітарної держави, котра знищила мільйони українців. Вшанування постаті котрого, є абсолютно чужим і алогічним в топоніміці міста Вінниці і загалом України.

Натомість пропоную вшанувати видатного українця уродженця Вінниччини сина і співця українського і польського народів, котрий для обох націй є визначною об’єднавчою постаттю, а його творчий доробок спільним надбанням українців і поляків – Тимка Падури.

Автора легендарної пісні He Sokoły/Гей Соколи, яка є безмумнівно символом волі і боротьби поляків і українців за волю», – йдеться у петиції.

Щоб петицію розглянули у Вінницькій міській раді, потрібно зібрати 350 підписів.

Довідка.

Тимко Падура – українсько-польський поет, композитор та торбаніст. Автор низки пісень про козаків. Уродженець Вінниччини.

Нагадаємо, у Вінниці опублікували список вулиць міста, які варто перейменувати у рамках деколонізації Вінниці. Це – 78 назв, або ж 183 топоніми (вулиці, провулки, проїзди, тупики, парк). Пропозиції від вінничан ще приймають.

Список можна переглянути ТУТ.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info