3 листоп. 2021 12:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

311

0

У Вінниці просять створити водний парк «Вишенське озеро»

У Вінниці просять створити водний парк «Вишенське озеро»

Зареєстрували петицію


У Вінниці просять створити водний парк «Вишенське озеро»

У Вінниці зареєстрували петицію, в якій просять закласти в міський бюджет 2022 року кошти на виготовлення проектно-кошторисної та землевпорядної документації для створення водного парку «Вишенське озеро».

«Вишенське озеро ще десять років тому мало площу у 56 гектарів. Зараз його дерибанять і засипають приватні забудовники. В той же час в багатьох містах світу такі озера зберігають і підтримують їх природній стан. Адже саме озера запобігають кліматичним змінам, регулюють температуру повітря навколо озера, дають людям можливість відновлюватись на природі та проводити гарно час. Вінниця має чудове озеро, яке може бути не гіршим за схожі водні парки в Лондоні, Ам'єні, Коломбо, Делі, Бухаресті.

Просимо Вінницьку міську раду закласти у бюджет 2022 року кошти на виготовлення проектно-кошторисної та землевпорядної документації для створення першого водного парку «Вишенське озеро», – йдеться у петиції.

Наразі петиція зібрала 16 підписів. Щоб її розглянули у міській раді, треба зібрати 350 підписів.

Підтримати петицію можна ТУТ.

Нагадаємо, раніше у Вінниці писали петицію, щоб розчистити Вишенське озеро від мулу, а також провести благоустрій. Авторка петиції пропонує включити до бюджету громади на наступний рік заходів по відновленню озера. У міській раді відповіли, що після оформлення документів, об’єкт буде передано на баланс відповідного виконавчого органу міської ради до сфери управління якого відноситься вирішення даного питання.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info