30 листоп. 2021 12:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

182

0

У Вінниці просять відреставрувати «шоколадний будинок»

У Вінниці просять відреставрувати «шоколадний будинок»

Зареєстрували петицію


У Вінниці просять відреставрувати «шоколадний будинок»

30 листопада, вінничанка Наталія Баланюк зареєструвала петицію, в якій просить реставрувати «шоколадний будинок». За її словами, там можна було б проводити Віденські бали та цікаві заняття в гуртках.

«Пропоную нарешті виділити кошти на реставрацію «Шоколадного будинку» (навпроти музею Вінниці), адже він може стати не тільки туристичною родзинкою міста (бо він гарний), але й культурним об'єктом. Там можна було-б проводити молодіжні, і не тільки, Віденські бали з прекрасними бальними танцями для тих, хто прагне спілкування, краси та вишуканості. Облаштувати кімнати для занять в цікавих гуртках для різних вікових груп, проведення благодійних виставок із збором коштів на різні загальноміські потреби. Цей будинок, з його надзвичайною історичною атмосферою, міг би стати осередком об'єднання громадян нашого міста», - йдеться у петиції.

На даний час петиція тільки розпочала збір підписів. Щоб її розглянули у міській раді, треба зібрати 350 підписів.

Підтримати петицію можна ТУТ.

Будівля на Симона Петлюри, 24 відома вінничанам під назвою «Шоколадний будинок» через типовий світло-коричневий колір фасаду або «Пошта», адже на першому поверсі будівлі на початку минулого століття знаходилося поштове відділення.

У фоторепортажі Вінниця.info можна подивитися як змінилася ця будівля за століття.

У Вінниці просять відреставрувати «шоколадний будинок»

Нагадаємо, ще в 2015 році на сесії Вінницької міської ради депутати прийняли рішення «Про надання згоди на безоплатне прийняття з державної у комунальну власність територіальної громади м. Вінниці будівлі - пам’ятки архітектури місцевого значення «Пошта» за адресою: м. Вінниця, вул. Чкалова, 24».Умовою передачі в комунальну власність є те, що зазначене майно використовуватиметься для соціально - культурних потреб територіальної громади міста і не відчужуватиметься в приватну власність.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі –https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info