27 лип. 2020 12:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

133

0

У Вінниці просять встановити біотуалети на кінцевих зупинках транспорту – петиція

У Вінниці просять встановити біотуалети на кінцевих зупинках транспорту – петиція

Авторка петиції зазначає, що це значно полегшить життя водіям громадського транспорту та простим вінничанам


У Вінниці просять встановити біотуалети на кінцевих зупинках транспорту – петиція

27-го липня вінничанка Тамара Гранкіна зареєструвала петицію до міської ради з пропозицією встановити у Вінниці біотуалети на кінцевих зупинках транспорту та в найбільш людних місцях міста. Своє звернення жінка аргументує тим, що водіям громадського транспорту важко знайти вбиральню впродовж робочого дня. Також ця проблема актуальна для решти містян, особливо тих, хто гуляє з малими дітьми.

«В прекрасному, культурному місті Вінниця вочевидь не вистачає біотулетів як у людних місцях, так і на кільцевих зупинках транспорту. Водіям потрібно, пробачте, бігти «у кущики». Позор транспортним компаніям! Водії – живі люди. Спробуйте ви періодично вибігати зі свого кабінету та метатись по місту в пошуках підходящого «кущика». Водії просяться у магазини, кафе, навіть у бібліотеки! Та це ж не вихід», – пише авторка звернення в своїй петиції.

Для вирішення ситуації жінка пропонує встановити низку вбиралень, як на кінцевій зупинці «Аграрний університет». Також вінничанка просить встановити вбиральні і по місту.

«Або десь приходиться проситься до туалету, особливо з малою дитиною, або казати «пішли, дитино, там під деревце...». Пробачте, 21 сторіччя! А яке культурне виховання дитини йде!...

Це ж елементарна культура чистоти! Хто не вірить в необхідність туалетів у місті, спробуйте замкнути свій санвузол хоча б на день. Сумно? Та в місті теж без туалетів сумно. Кажуть, що Вінниця – це куточок Європи серед України. Пропоную підтримати крок до європейської культури та гігієни», – підсумовує жінка.

Для того, аби звернення розглянули в міській раді, воно має набрати 350 підписів. Поки що за нього проголосували шестеро громадян.

Нагадаємо, наприкінці січня Вінниця.info підготувала репортаж з громадських вбиралень міста.

Вінниця.info, фото – ілюстративне