13 груд. 2021 10:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

215

0

У Вінниці просять взяти на баланс міста недобудований дитсадок в ЖК «Європейський квартал»

У Вінниці просять взяти на баланс міста недобудований дитсадок в ЖК «Європейський квартал»

Зареєстрували петицію


У Вінниці просять взяти на баланс міста недобудований дитсадок в ЖК «Європейський квартал»

Вінничанка Альона Макарова зареєструвала петицію, у якій просить міську раду взяти на баланс міста дитячий садочок, який забудовник ЖК «Європейський квартал» досі не закінчив будувати. За словами авторки петиції, будівля майбутнього дитсадка стоїть пустою і з кожним роком потребуватиме більших вкладень для введення в експлуатацію.

«Прошу міського голову і депутатів міста Вінниці виступити ініціаторами передачі об'єкта. Утворити в 2022 році комісію з передачі об'єкта на баланс міста, а також знайти інвесторів для добудови садочка. Закласти в бюджеті на 2023 рік кошти на добудову.

Як всім відомо компанія забудовник не виконала своїх зобов'язань і досі не закінчила будівництво ЖК Європейський квартал. Відповідно питання з дитячим садочком зависло в повітрі. Будівля стоїть пусткою і з кожним роком потребуватиме більших вкладень для введення в експлуатацію. Натомість наші діти не можуть чекати 10-15 років для вирішення даного питання кооперативом мешканців даного ЖК.

Садочок є важливим для великої частини мешканців старого міста, дітки яких переважно залишаються вдома, тим самими позбавляючись соціальної адаптації в суспільство. На ціле Старе місто маємо два садочки, які знаходяться віддалено, за 1,7 і 3 км від недобудованого об'єкта. Дістатися до них в умовах епідемії без громадського транспорту неможливо і ми тим самим наражаємо на небезпеку наших дітей.

Щорічно у місті капітально ремонтують об'єкти соціальної інфраструктури, в тому числі заклади дошкільної і шкільної освіти, тому місто здатне частково профінансувати добудову. Також можна залучити кошти з бюджетів області або державного бюджету, запропонувати підприємствам міста долучитися до будівництва або іншим забудовникам на прилеглих територіях», – йдеться у петиції.

Щоб петицію розглянули у міській раді, треба зібрати 350 підписів.

Підтримати петицію можна ТУТ.

У 2018 році редакція Вінниця.info робила фоторепортаж із будівництва дитячого садочку. З того часу будівля так і стоїть недобудована.

Нагадаємо, у 2020 році жителі «Європейського кварталу» виходили на протест проти корупції, як тоді пояснили – люди вкладали кошти в майбутнє житло, а опинилися без житла та без грошей.

Раніше в місті розпочали розслідування за фактом привласнення коштів для будівництва ЖК «Європейський квартал».

Територія, яка досі не здана в експлуатацію

У Вінниці просять взяти на баланс міста недобудований дитсадок в ЖК «Європейський квартал»

Станом на 13 грудня 2021 року

У Вінниці просять взяти на баланс міста недобудований дитсадок в ЖК «Європейський квартал» - фото 2

У Вінниці просять взяти на баланс міста недобудований дитсадок в ЖК «Європейський квартал» - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info