29 черв. 2021 10:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

81

0

У Вінниці протягом вихідних вакцинувалися понад 700 людей

У Вінниці протягом вихідних вакцинувалися понад 700 людей

У порівнянні з минулими вихідними, кількість вакцинованих значно менша


У Вінниці протягом вихідних вакцинувалися понад 700 людей

Упродовж 26-27 червня у Вінниці працювали два Центри масової вакцинації населення. За два дні роботи пунктів щеплення 739 вінничан отримали першу дозу вакцини проти Covid-19. В суботу вакцинували 392 охочих, в неділю – 347. У порівнянні з минулими вихідними, кількість вакцинованих значно менша, бо тоді вакцинували понад 900 вінничан.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

«Напевно, причиною меншої кількості вакцинованих стала спека та ще й три вихідних дні, тому що багато людей виїхали з міста. Та, незважаючи на це, центри працювали у звичному режимі з 10 до 14-ї години з дотриманням усіх необхідних вимог», – розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я міської ради Світлана Стефанкова.

До вакцинації містян було залучено 10 медичних бригад. Щеплювали усіх охочих китайською вакциною «CoronaVaс», яка є у достатній кількості.

Нагадаємо, у Вінницькій міській територіальній громаді вакцинуватись від Covid-19 можна не тільки у Центрах масової вакцинації, а й у стаціонарних пунктах щеплення на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги. Тут вакцинують людей з листа очікування та зареєстрованих в додатку «Дія», які попередньо запрошені сімейними лікарями.

Загалом з початку вакцинальної кампанії у Вінниці проведено 26656 щеплень. Першу дозу препарату отримали 19599 осіб, другу – 7057.

Роботу центрів організовує департамент охорони здоров’я Вінницької міської ради.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото з сайту ВМР