14 верес. 2021 13:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Спорт
0

72

0

У Вінниці проведуть чемпіонат України зі спортивного орієнтування

У Вінниці проведуть чемпіонат України зі спортивного орієнтування

До міста приїдуть понад 400 спортсменів


У Вінниці проведуть чемпіонат України зі спортивного орієнтування

У Вінниці протягом кількох днів проходитиме чемпіонат України зі спортивного орієнтування на спринтерських дистанціях. До міста приїдуть понад 400 спортсменів. Проходитиме чемпіонат на кількох дистанціях. Вулиці міста не перекриватимуть.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

  • 16 вересня спортсмени змагатимуться на території школи №16;
  • 17 вересня у школі №4;
  • 18 вересня у школі №3;
  • 19 вересня о 10:00 естафета пройде на Європейській площі.

«Чотири дні у Вінниці буде чемпіонат України зі спортивного орієнтування. Цього разу він проходитиме в місті. Я прошу вінничан не дивуватися, якщо вони побачать на вулицях Вінниці багато спортсменів, які швидко пересуватимуться. Цього разу вулиці під час спортивних подій не перекриватимуть. Хочу зазначити, що протягом року наше місто приймає більше 50 різних чемпіонатів України», – каже голова комітету по фізичній культурі і спорту міської ради Сергій Краєвський.

Чемпіонат України зі спортивного орієнтування на спринтерських дистанціях у місті відбудеться за ініціативи вінничанина, члена національної збірної країни, чемпіона України Тараса Рачука. Він і буде головним суддею чемпіонату.

«У нас зареєструвалося 412 спортсменів із 20 областей України. Уже завтра вони почнуть прибувати до нашого міста. Власне, протягом чотирьох днів, змагання проходитимуть у історичних частинах міста: на Єрусалимці, Європейській площі та Майдані Незалежності. Найбільш яскравим буде останній день змагань. Він проходитиме у серці нашого міста – на Європейській площі», – додав Тарас Рачук.

Як розповіли організатори, на змаганнях використовуватиметься сучасна система фіксації результатів. Це дасть змогу учасникам безконтактно проходити повз контрольні пункти, які обладнані електронною станцією.

Середня довжина дистанції складатиме близько 3,5 кілометра, на що учасникам знадобиться 14-15 хвилин. Серед численних спортсменів, участь братимуть: члени національної збірної, призери та чемпіони європейських юнацьких першостей, чемпіони та призери Чемпіонату світу серед ветеранів.

У змаганнях братимуть участь спортсмени віком від 12 і до 75 років, а можливо і старші. Також долучиться спортсмен, який виборов індивідуальні ліцензії на Всесвітніх іграх у США.

Організатори запрошують усіх охочих прийти та підтримати спортсменів.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото та відео зі сторінки ВМР