12 січ. 2022 12:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

122

0

У Вінниці проведуть першу операцію з трансплантації серця

У Вінниці проведуть першу операцію з трансплантації серця

У Вінницькій обласній лікарні ім. М.І. Пирогова вже розпочали готувати реципієнта


У Вінниці проведуть першу операцію з трансплантації серця

Сьогодні, 12 січня, у Вінниці в реанімації лікарні імені Ющенка проводять операцію з вилучення донорських органів - серця, печінки та нирок. У Вінницькій обласній лікарні ім. М.І. Пирогова вже розпочали готувати реципієнта. Там, вперше у Вінниці проведуть трансплантацію серця.

Про це повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов на своїй сторінці у «Фейсбук», опублікувавши прямий ефір із завідувачем реанімаційним відділенням лікарні ім. Ющенка Олегом Бороденко.

За словами лікаря, донорські печінку та нирки відправлять до інших міст України. Зі Львова вилетів вертоліт за ниркою та печінкою для дитини. Інша нирка поїде у Київ.

«В лікарні ім. Ющенка йде вилучення донорських органів для проведення трансплантації. Пацієнт – чоловік, 44 роки. Вилучають серце, печінку і нирки. Вперше у Вінниці буде трансплантація серця в обласній лікарні ім. Пирогова. Нирка одна поїде у Львів. Інша нирка в Київ або в Охмадит або в інститут Шалімова. Печінка їде у Львів в дитячу лікарню для дитини.

Пацієнт захворів позавчора, ввечері 10-го числа. В ніч з 10 на 11 був доставлений до лікарні у вкрай важкому стані, без свідомості та в комі. Проводилося лікування, яке не дало результатів. Вчора ввечері було діагностовано смерть мозку, повідомлено в центр трансплантації в Києві. Бригада приїхала з інституту Шалімова, бригада приїхала зі Львова і урологи з нашої лікарні Пирогова. Сьогодні вилетів вертоліт зі Львова за печінкою і ниркою. В лікарні Пирогова розпочали готувати реципієнта», - завідувач реанімаційним відділенням Олег Бороденко.


Нагадаємо, 13 грудня 2021 року на базі Вінницької обласної клінічної лікарні імені Миколи Пирогова 11 грудня провели першу трансплантацію нирки. Нирку матері пересадили сину.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, відео зі сторінки голови ОДА Сергія Борзова