21 жовт. 2020 15:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

109

0

У Вінниці провели 40 тисяч ПЛР-тестів 16 мобільних бригад

У Вінниці провели 40 тисяч ПЛР-тестів 16 мобільних бригад

у міських центрах первинної медико-санітарної допомоги Вінниці було створено спеціальні мобільні медичні бригади, які виїжджають до пацієнтів з підозрою на COVID-19


У Вінниці провели 40 тисяч ПЛР-тестів 16 мобільних бригад

Майже 40 тисяч зразків для ПЛР-тестів відібрали мобільні бригади, які працюють у Вінниці з початку епідемії коронавірусу. Загалом у місті є 16 таких бригад у 5-ти ЦПМСД міста. З початку пандемії вони здійснили 19927 виїздів.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Ще весною у міських центрах первинної медико-санітарної допомоги Вінниці було створено спеціальні мобільні медичні бригади, які виїжджають до пацієнтів з підозрою на COVID-19. Вони оглядають хворого та здійснюють забір біологічного матеріал для проведення лабораторного аналізу», - йдеться у повідомлені.

Людям з симптомами вірусного захворювання потрібно в першу чергу звернутись до свого сімейного лікаря телефоном.

«Сімейний лікар визначить необхідність та доцільність проведення ПЛР-дослідження на коронавірусну інфекцію. Якщо сімейний лікар вирішить, що людині потрібно здати такий аналіз, до пацієнта приїде мобільна бригада та проведе забір відповідного матеріалу», – розповіла заступник директора департаменту охорони здоров'я міської ради Світлана Стефанкова.

Нагадаємо, За даними Вінницької ОДА, станом на ранок 21 жовтня у Вінницькій області виявили 121 випадок захворювання на коронавірус. Зареєстровано 4 нових летальних випадків. За добу захворіли 8 медичних працівників.

На Вінниччині в 20 опорних лікарнях розгорнуто 1616 ліжок для лікування хворих на коронавірусну інфекцію.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналіhttps://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info